USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Владика Михаїл - до тих, хто «багатством, щитами та уніформою прикривається»

3 Лютого 2014 14:43
Можновладцям і багачам слід звернути увагу на приклад євангельського Закхея. Про це говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у недільній проповіді 2 лютого в кафедральному соборі Святої Трійці, - повідомили у прес-службі волинської єпархії.

У Євангелії від Матфея оповідається про Закхея, який був «старший над митарями і чоловік був багатий». Він виліз на дерево, щоби хоч побачити Ісуса Христа серед натовпу. Але коли Спаситель пішов до нього в гості, Закхей став іншою людиною: «Господи, половину добра мого я віддам убогим і, якщо кого скривдив чим, поверну вчетверо».

На думку владики, Закхей у міру своєї діяльності, виконуючи певні посадові обов’язки, не тільки працював на державу поневолювачів, а й перевищував свої повноваження.

«В чому полягає суть великого покаяння, про яке ми сьогодні чуємо, у праведного Закхея? – запитав митрополит Михаїл і одразу відповів: Будучи наділений владою, він усвідомлює, що настане мить – і предстане перед Богом, і там захищати не буде кому. Не буде друзів, які є у владі. Тому, що перед лицем Правди ти стоїш один на один. І це торкнулося його серця: оця правда життя, і істина, яку – визнаючи не визнаючи – вона існує. Він розумів, що закінчиться цей шлях, шлях земний, шлях, де є друзі, шлях, де є знайомі, де можна безнаказанно робити ті чи інші вчинки, бо там прикриють, там виручать, там не побачать...».

Підсумовуючи думку, високопреосвященний зазначив: «Скажіть, хто так сьогодні може зробити? Важко найти, важко найти цих людей. Важко тих, хто в великих домах, важко тих, хто щитами і уніформою прикривається. Важко найти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нормальний Показати IP 3 Лютого 2014 14:52
Сам зрозумів, що меле?
Сергій Показати IP 3 Лютого 2014 15:24
Ще один бідовий на Кадилаку проповідує про безкорисття
првославний христия Показати IP 3 Лютого 2014 15:31
А коли настане покаяння служителів культу, які покинули бідних людей і пішли з багатіями? Люди в рясах усі свята колядували в багатих офісах, в бізнесменів і начальників, крадіїв, прокурорів, суддів і міліціянтів, але ніхто не пройшовся "з Божим словом" по приватних бідних хатках, де, переважно, живуть старі і немічні люди. Багатіям вони "висвячують" мерседеси, розкішні будівлі і пухкими тремтячими руками ховають в підрясники заморську валюту. Михаїл виказав проповідь про нинішніх попів, роблячи вигляд, що навіть не підозріває цього. Двуликий Янус. А проповідь - від лукавого.
НОНА Показати IP 3 Лютого 2014 16:00
Коли вже і церква пішла в політику нам українцям - "клямка". Церковний бізнес в Україні один з самих рентабельних і прибуткових. Напевно священники забули, що їх основне покликання лікувати людські душі. Закликати людей до взаємо любові та вибачення взаємних образ. Сіяти серед людей зерно добра, зерно злагоди, зерно терпіння. Коли кожен з нас стане на порозі Всевишнього, там його оцінять і воздасться кожному по заслугам, а священники починають судити людей не маючи на те морального права і порушуючи біблейську істину - "Не суди - не судим будеш". Нехай займаються церковними справами. "Богу - богове, а кесарю - кесареве".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus