USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Владику Ніфонта вітали у Свято-Покровському кафедральному храмі.ФОТО

7 Жовтня 2013 07:00
Вечірню із акафістом Ісусу Сладчайшему на розспів у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька очолили митрополит Волинський і Луцький Ніфонт та єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир.
6 жовтня, у неділю, владикам співслужили священнослужителі Волинської єпархії, за Богослужінням також молилась ігуменя Зимненського Святогорського Успенського монастиря Стефана.
Після Богослужіння єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та ігуменя Стефана звернулись зі словами вітань до владики Ніфонта.
«Дорогий владико, Ви своїми архіпастирськими трудами продовжуєте справи сонму святителів землі волинської, які були перед вами. Нехай Господь і надалі укріпляє Вас», - зауважив, зокрема, владика Володимир. Він також подарував владиці Ніфонту копію чудотворної Турковицької ікони Божої Матері – святині Холмщини і Підляшшя.
«Вас, дорогий владико, я пам’ятаю ще з юності. Пам’ятаю Ваші проповіді. Ще будучи ієромонахом Ви так проповідували, що Ваші духовні чада є тепер скрізь в Україні та за її межами, а я, і не одна я, прийняли монашеський постриг», - додала ігуменя Стефана. Від себе та від сестер обителі матінка подарувала владиці букет квітів.
«Щиро дякую Вам, владико Володимир, матінко Стефана за Ваші теплі слова вітань. Але знайте, що я ніхто без цих моїх любих волинян, цих священнослужителів, віруючих людей. В буремні 1992 роки ми проходили крізь випробовування, і це був екзамен нашої віри. Тоді нашою волинською землею пройшла чудотворна Почаївська ікона Божої Матері, а в 1995 році Зимненський образ Богородиці повернувся до святої обителі, де він перебував. І от так тепер разом спасаємось, і я радий сьогодні відслужити цей акафіст. Храни вас Христос!», - сказав Владика Ніфонт.
Він також подарував владиці Володимиру і матінці Стефані факсиміле Луцького Євангелія та Луцького Псалтиря XIV століття, видані волинською єпархією.
А протодиякон Ростислав Петров виголосив владиці Ніфонту многоліття.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лікар Показати IP 7 Жовтня 2013 07:29
Всі мої пацієнти, тільки в маскараді.
Лучанка до Лікар Показати IP 7 Жовтня 2013 08:28
Ти не лікар!
Психіатр Показати IP 7 Жовтня 2013 08:46
Психічнохворий відрекомендувався лікарем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus