USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ВОДТРК здобула приз міжнародного фестивалю

20 Вересня 2011 15:33
Підбито підсумки 13-го міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край»,який відбувся спільно на Закарпатті та Івано-Франківщині – волинські радійники привезли з фестивалю спеціальний приз за кращу звукорежисерську роботу.
Про це інформує прес-служба Держкомтелерадіо України.
Переможцями кількох фестивальних номінацій стали автори та творчі групи обласних державних ТРК, зокрема Волинської, Одеської, Чернівецької, Тернопільської, Миколаївської. Зокрема, спеціальним призом журі нагородило в номінації «Краща звукорежисерська робота» працівників Волинської обласної державної телерадіокомпанії Вікторію Олещенко та Світлану Рибальченко за радіопрограму «Терра інкогніто».
А кращою радіопрограмою названо роботу радіожурналістів Івано-Франківської ОДТРК «Драматург своєї долі, або український грузин з прикарпатським колоритом» (автор - Ольга Котюк, звукорежисер - Тарас Присяжнюк). Кращою телевізійною програмою визнано програму Херсонської ОДТРК «Коли рання встане зоря» (автор - Тетяна Левандовська).
Друге місце присуджено телепрограмі «Білий Вовк» (Румунія, Регіональна компанія ТВІР ЯСИ, автор - Андрій Штілюк) та радіопрограмі «Бурштиновий напій чеського броваря» Рівненської ОДТРК (автор – Катерина Романік, звукооператор Володимир Струс). Дипломами третього ступеню нагороджено телевізійну програму «Наперекір забуттю» (студія «Галичина» м. Івано- Франківськ, автор - Ярослав Гнесь) та радіопрограму «Дух прощення» (Угорське радіо, автор – Мандаті Предраг).
Всього на конкурс було представлено 51 роботу студій України, Словаччини, Угорщини, Румунії, Австрії, у яких розповідається про життя національних меншин, розмаїття їх культур, побуту, відродження та збагачення їх духовної спадщини, традицій. Міжнародне журі телевізійних програм очолював Олесь Гоян (Україна). Міжнародне журі радіопрограм очолював Золтан Пастор (Угорщина).
«За своєю ідеєю, тематичним спрямуванням фестиваль «Мій рідний край» є єдиним не лише в Україні, але й у Європі. З кожним роком професійний рівень конкурсних програм якісно зростає. Цікавими є авторські ідеї, пошук нових форм у розкритті теми. Творчі дискусії та спілкування учасників фестивалю служать взаємному обміну досвідом українських і зарубіжних журналістів, виробленню стратегії сучасного радіо та телебачення», - зазначив голова журі телевізійних програм Олесь Гоян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тіна Показати IP 21 Вересня 2011 10:51
Вітаю! Молодці! ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus