USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Володимир-Волинські кінолюбителі «освідчилися» в любові

29 Липня 2013 08:27
Перший показ фільмів володимир-волинських кінолюбителів «Я люблю своє місто» відбувся з нагоди 1025 річниці заснування міста, у неділю, 28 липня. На екрані культурно-мистецького центру глядачі побачили 17 короткометражок, що витворила неспокійна уява і технічна думка їх земляків – від школярів до пенсіонерів, повідомили у міськраді Володимира-Волинського.

У любові до Володимира-Волинського «кіноосвідчувалися» не лише жителі міста, а й іноземці, люди, які тут ніколи не були раніше. Проте, вони були зачаровані прекрасним градом над Лугою з розповідей батьків, дідів, друзів.

Журналіст місцевої газети «Слова правди», володарка бронзової медалі 74-ого Всесвітнього фестивалю некомерційного кіно Світлана Федонюк була гідом під час «найважливішого з усіх мистецтв».

Юрій Костюк, чемпіон України з сімейного багатоборства і батько трьох дітей приготував глядачам сюрприз - авторську пісню-баладу про рідне місто - «Повертайся додому», яку виконав вперше. З Луцька завітала Руслана Мельник, організатор фестивалю туристичної пісні, кіно- та фото «Вітрила Пригод», теж з кіноподарунком - серією фільму «Сім чудес Волині», продюсером і автором ідеї якого вона є.
Отож, у своїй любові до Володимира зізналися автори фільмів: «HARLEM SHAKE FROM ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ», Олександр Хав’юк «Древній град - моя домівка», Андрій Трухоновець «Володимир-Волинський», Сергій Борщевський, Владислав Зінкевич «Володимир-Волинський. Колись і тепер», Роман Шевчук автор відео «Володимир-Волинський», «Весільна казка», «Осінь – це…», Сергій Сулима зі Славгорода «Пригоди українських кіноаматорів у Болгарії», Олександр Сінкевич, Роман Невідомський «Земля обітована. Просто війна», Інна Совальська, Ігор Купрін «Привіт, Володимире сивочолий», Володимир Назарук «Чудо Господнє», Світлана Федонюк, Ганна Фурман «Стежками свободи. Володимир Волинський», Наталія Лящук, Анатолій Пісоцький «Подорож стародавнім Володимиром», а також Клаудіюш Весолек із Польщі «Володимир-Волинський».
«Я люблю своє місто» - це не звичайний сеанс у кінотеатрі, це кілька тисяч непрофесійних, однак чудових і неймовірно індивідуальних кадрів про вічно молодий, тисячолітній Володимир, визнаний експертами як одне з чудес, збудованих людиною. І напевно, не лише на Волині, а й у Європі», - розповіла мешканка Володимира-Волинського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus