USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волонтерські бронежилети не рятують життя. Тривога волинян, обіцянки Міноборони

8 Липня 2014 22:00
Бронежилети, які продають на Волині, кулі прошивають наскрізь. З величезним здивуванням це сьогодні на військовому полігоні Володимира-Волинського з’ясували громадські активісти з Нововолинська та Турійська. Про це повідомляє "Нововолинськ діловий".

У той же час заступник міністра оборони Петро Мехед повідомив на брифінгу про те, що бронежилети, передані як благодійна допомога, будуть замінені жилетами "Корсар", - повідомляє "Українська правда".

"Військові забезпечені засобами індивідуального захисту: бронежилетами – першого, другого та четвертого рівня захисту. Укомплектовані трохи більше, ніж 67%", - сказав заступник міністра.

"Потреба складає 24 850 комплектів, в наявності 17 648, замовлено 28357. Орієнтовно цю потребу зможемо задовольнити до кінця цього місяця", - додав Мехед.

Водночас, він зазначив, що всі бронежилети, які були передані волонтерами в зону АТО, будуть замінені.

"Відповідають вимогам та тактико-технічних характеристикам лише ті, що сертифіковані Міноборони. Це "Корсар 4" і "Корсар М-314". Загальна цих кількість – 7961", - сказав Мехед.

А тим часом у Нововолинську перевірили бронежилети, які продають на Волині.

Дві пластини сертифікованого виробника «Бронедвері» 4 рівня захисту закріпили на узвишші. За сто метрів снайпер зарядив гвинтівку Драгунова патроном калібру 7,62 мм. Пролунав залп. Потім другий. В надії побачити втішний результат за пластинами побіг очільник ГО «Волинські патріоти» Володимир Красуля та Андрій Рязанов. Результати були шокуючими. В першому випадку куля пройшла навиліт, а у другому – зробила дірку, загнувши пластину всередину. - Обидва випадки смертельні для власника такого жилета, - підсумовує комбат Сергій Козак.



Повідомили цю скандальну новину нововолинським торговцям. Ті відкликали партію замовленого товару і зараз з’ясовують обставини, за яких такі пластини потрапили в продаж. Сертифікату на продукцію не надали. Кажуть, лежить у Володимирі-Волинському в афганців. Копії, мовляв, не мають. На пропозицію нововолинського активіста Андрія Рязанова та його колег перевірили на полігоні й ряд інших виробників, які пропонують свою бронепродукцію нині. Деякі мали сертифікати якості, інші – ні. На жаль, і тут результати виявилися невтішні. Розламалася на три частини пластина маркована заводом «Темп 3000», який прийняв найбільше в країні замовлення на виготовлення броні для української армії. Сподіваємося, що це не халтура підприємства, а просто нелегальна підробка якихось безсовісних ділків, що видають свої друшляки за бронежилети. Подібна доля спіткала і російську пластину, яку Кремль виготовляє для чехів. Навиліт прошили кулі і несертифіковані броники з Мелітополя, котрі уже активно збувають тамтешні бізнесюки за спокусливою ціною по 1000 гривень. Надійною виявилася лише пластина виробника «Ферро Макс», що також знаходиться у Мелітополі. Правда, і бронежилет для бійця там коштує від 5200 гривень. - Як на ціну людського життя не так уже і дорого, - каже власник спорядження, капітан Олег К. Хоча віднині військові радять перевіряти геть усе і не вестися на ярлики та наклейки. Адже головний сертифікат для бронежилета – куля, яку він відбив. Відстріл бронепластин здійснено бійцями 1 батальйону територіальної оборони Волині на полігоні 51 окремої механізованої гвардійської бригади у Володимирі-Волинському.

Фотозвіт Андрія Медини:



Снайперська гвинтівка Драгунова чекає на нові бронепластини...



Калібр 7,62



Зараз шарахне!



Мелітопольска "шарашкіна" пластина зліва і оригінальна від "Ферро Максу" справа. Різниця ціною в життя!



Красуля демонструє російську пластину, яку москалі виготовляють для чехів.



Пластина "Бронедверей" із Нововолинська



Пластини з нововолинських бронежилетів через дві години! Прошиті наскрізь!Дякуємо керівництву за дозвіл, підтримку і витрачені з користю патрони. Цілком можливо, що сьогодні ми вберегли кілька життів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
БОГОЛЮБИ Показати IP 8 Липня 2014 22:07
Лучшая защита от снайперской винтовки СУ 25.
Анонім до БОГОЛЮБИ Показати IP 8 Липня 2014 23:34
Они хорошо горят и, соответственно, падают. PS. По состоянию на 06 июля успокоили: 6 Су-25 и 5 Су-24 Вчера один посадили исправным (скоро будет летать). Сегодня, если не ошибаюсь еще один успокоили.
Всезнайко Показати IP 8 Липня 2014 22:13
Тож хохол як не надурить, то не спатиме спокійно... Окраїнці ви...
БОГОЛЮБИ до Всезнайко Показати IP 8 Липня 2014 22:33
Там на пластинах польска мова.
привет от тети моти до Всезнайко Показати IP 9 Липня 2014 00:10
Неделю тому слышал прикол, что лэмки наладили выпуск броников из металлолома. Вот и подтверждение пришло. Для героев нужны разгрузки , а не броники, сцыкунов они все равно не спасут.
Сергій Показати IP 8 Липня 2014 22:16
Все більше з кожним разом дивуюсь тим, що люди не бояться ні бога , ні чорта,- торгуючи смертю...
Ю Показати IP 8 Липня 2014 22:49
Беремо виробника,ставимо пластину і стріляємо.Ось і все.Або виготовляє далі,або хоронимо.Дуже просто.
Микола Показати IP 8 Липня 2014 23:48
а що наш сніпер в центр пластини попасти так і не зміг? на польськомовній взагалі ледве подряпав
Никола до Микола Показати IP 9 Липня 2014 00:14
Таки он стрелять с близи не умеет, а почему - москальская винтовка однако . Таки да, надо свою разрабатывать на пердучем газе. Будет секретная разработка
111 до Никола Показати IP 9 Липня 2014 07:06
чому москальська мова треба свою вчити
Поліглотам Показати IP 9 Липня 2014 08:17
а мова доречі чеська, а не польська.
++ Показати IP 9 Липня 2014 11:39
ХА-ХА РЕКЛАМА КОРСАРА. НАВІТ ТУТ ЛЮДИ РОБЛЯТЬ ГРОШІ Зараз воюють ак 74 і акм 100 серії а це 5.45 і бронепластини 4 класу зупиняють цей калібр. Для СВД і АКМ з 7.62 ніхто нічого не обіцяв, їх зупиняє 5 клас броні - а це в півтора рази більша ціна і вага - до 13-15 кг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus