USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинь чекає на великий «гумконвой» з Німеччини

17 Листопада 2015 07:00
Німецькі друзі зібрали для мешканців Волині великий вантаж гуманітарної допомоги, який нещодавно відправили в Україну. Серед інших, допомогу отримають сім’ї учасників АТО та вимушені переселенці з Криму та Донбасу.

Про це йдеться на сторінках видання «Телеграф».

Керівник Центрального союзу українців у Німеччині (ЦСУН) Людмила Млош кореспондентові Укрінформу розповіла, що основна турбота полягає у тому, щоб машина безперешкодно пройшла через український кордон.

«Ми відправили майже 8 тонн вантажу: 150 шкільних парт і 248 стільців до них, 9 шкільних дощок, 3 проектора; одяг, трохи побутової техніки, а також меблі для багатодітної сім'ї одного загиблого Героя АТО, якому місцева влада виділила квартиру», - зазначила пані Людмила.

Речі, знос яких не перевищує 25%, зібрали парафіяни берлінської церкви. До її настоятеля, священика Андреаса Гертеля з проханням допомогти, Людмила Млош звернулася ще влітку. Відтак, шкільні меблі подарувала одна із шкіл столичного району Райніендорф.

Вже у Луцьку допомогу розподілить волинська волонтерська організація «Європейський вектор», в якій чимало заявок від шкіл, які прийняли на навчальний багато дітей вимушених переселенців.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини цю інформацію підтвердила голова ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Олена Черенкова. Вона зауважила, що з організацією пообіцяли зв’язатись до кінця грудня, проте зазначила, що допомоги на все може й не вистачити.

«Не факт, що нам щось залишиться. Бо коли замовляли (речі, - авт.), звісно на когось вже розраховували», - резюмувала активістка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сірий Показати IP 17 Листопада 2015 07:21
Невже в Україні немає лісу, щоб зробити парти, шкільні дошки?! Скільки вже можна жебрати по задвірках Європи і ходити і секонд-хенді, в якому три німці вмерло?! Мир нація. чи посмітюхи? І ще й хвалимося, яку "гуманітарку" нам відправляють. Соромно читати і бачити це все, бомжі чортові...
прохожий до сірий Показати IP 17 Листопада 2015 09:17
Ліс є. Був... :) вирізався, погрузився на вагони і поїхав до тієї ж самої Німеччини.... там з нього зробили парти, "поюзали" і як гум. допомогу повертають назад. Цикл :)
волиняка до сірий Показати IP 17 Листопада 2015 09:42
Наш ліс кругляком відправляють в Німеччину,з якого німці виготовляють парти для нас.Ми з самого початку незалежності є сировинною базою для Європи.Бо все,що виготовляло продукцію давно розкрадене,перерізане на металолом і вивезене в Турцію нашими ж "господарями",які стали дехто і міліардерами.Вот так і живемо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus