USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь синьоока: що загрожує озерам краю

6 Серпня 2015 14:45
Мешканці Шацького району, екологи та місцева влада нарікають на те, що з кожним роком рівень води у Шацьких озерах стає меншим. Як вважають експерти, основна проблема полягає у розробці Хотиславського кар’єру, який загрожує не лише обмілінню Шацьких озер, а й їх зникненню. Про це повідомляє Громадське. Волинь.

«Цей кар’єр знаходиться недалеко від Шацьких озер. До озера Пісочне по прямій – 16 кілометрів, а до озера Світязь – 21 кілометр.За станом на сьогоднішній день заглиблення на видобування кварцового піску пішло на глибину 15 метрів і більше. Відкачка води йде більше десяти тисяч кубів за добу. На території кар’єру збудовали два заводи, які готові до інтенсивної роботи» – зазначає директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко.

Посадовець заявляє, що найбільша небезпека виникне тоді, коли розробники дійдуть до покладів білої глини мергелю. Це сприятиме утворенню депресивної воронки, в яку стягуватиметься вода з усього Західного Полісся. За таких умов виникне висока ймовірність того, що малі озера Шацького комплексу зникнуть, а Світязь обміліє і втратить більшу частину свого плеса.

Вирішення цієї проблеми потребує негайного дієвого реагування керівних владних органів України та Білорусії. Проте, жодних дієвих кроків так і не приймається, а загроза екологічної катастрофи на Волині зростає.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що озеро з «Лісової пісні» катастрофічно обміліло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ку Показати IP 6 Серпня 2015 15:45
А нащо шось робити ми краще підем у вишиванках гімн заспіваємо і всьо добре, тьфу б...ть ненавиджу б....ть такий патріотизм шо тільки гімн співати і кричати про свій патріотизм і вміємо а там де дійсьно треба за "вила" братись то голова у с*аці, як у справжніх українців. Скоо тільки лишиться в тій державі через роз......во тільки пцсті озера лисі гори і частинка моря в Одесі і Херсоні, які по свому сервісу стануть на....й нікому не потрібні, а може й там усе просрем, як справжні українці.
Хто нардуп Показати IP 7 Серпня 2015 08:27
Івахів депутат по цьому округу і він зобов`язаний займатись його вирішенням.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus