USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинь нарощує борги

13 Травня 2011 12:29
На Волині заборгованість із виплати заробітної плати або надто повільно скорочується, або навіть збільшується.
Про це, спираючись на статистичні дані за перший квартал 2011 року, констатував заступник голови ОДА Едуард Стоєв під час засідання комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, – інформує Волинська ОДТРК.
Посадовець назвав підприємства, де працівникам вчасно не виплачують заробленого і зауважив, що така ситуація обласну владу не задовольняє.
«На жаль, ми спрацювали недостатньо. Якщо порівнювати дані за січень і березень, то наростили заборгованість: на 1січня було 13 мільйонів 600 тисяч, а на 1 березня вже стало більше 17 мільйонів. На початок квітня було 15 мільйонів 600 тисяч гривень, а за оперативними даними, бо остаточних ще немає: зараз якраз звітують підприємства, то ніби на травень має бути скорочення боргу трохи більше як на мільйон», – повідомив Едуард Стоєв.
За останній місяць борги із виплати зарплати збільшилися лише в обласному центрі. Зважаючи на це, а також на те, що в Луцьку, загалом, найвищий рівень заборгованості, Стоєв оцінив роботу міської влади у цьому напрямку як недостатню.
Натомість заступник луцького міського голови Василь Байцим розповів про проблеми, через які поки не вдається поліпшити ситуацію. Зокрема поінформував щодо Луцького підприємства електротранспорту, яке є одним з найбільших боржників.
«Ми ввжаємо, що проблема у дисциплінованості фінансових платежів усіх учасників процесу пільгового перевезення пасажирів. Ми, до речі, виконали всі зобов’язання. Ми допомагаємо цьому підприємству, вже більше 3,5 мільйонів гривень з міського бюджету їм грошей дали», – зауважив заступник міського голови.
Зі слів Байцима, на наступній черговій сесії Луцької міської ради заплановано також розглянути питання про ліквідацію двох житлово-комунальних підприємств – №5 і №6. Тут завинили своїм нинішнім і колишнім працівникам близько 180 тисяч гривень заробітної плати.
Водночас, наголосив посадовець, вдалося поліпшити ситуацію на КП «Зелене господарство».
Серед найбільших боржників із виплати заробленого у Луцьку – також приватні підприємства «Каскад-продакшн» і «Каскад-транспорт».
Втім, як повідомив Василь Байцим, представники цих підприємств на засідання профільної комісії не з’являються. Едуард Стоєв порадив звернутися до правоохоронців.
У переліку підприємств, які мають значну заборгованість із виплати заробленого працівникам, в обласному центрі також ВАТ «Луцький картонно-руберойдовий комбінат», «Мостозагін №60» ПАТ «Мостобуд».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
миля Показати IP 13 Травня 2011 20:26
то хай СТОЕВ не доить всих а виплате зарплату автогосподарству и не рисуеться тормуз...... комунізма....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus