USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинь офіційно отримала Truxor. ФОТО. ВІДЕО

7 Червня 2013 12:39
Ключі від багатофункціональної машини-амфібії Truxor, яку для Любешівського району придбало Шведське Агентство з розвитку міжнародної співпраці, урочисто передали на баланс Національного природного парку «Прип'ять-Стохід».

Захід відбувся 6 червня на Волині, у селі Заріка Любешівського району.

У рамках спільного публічного заходу «Українське Полісся: діяти, щоб зберегти» на Полісся завітали: керівник проекту Європейського Союзу Юнона Віденіна, заступник Міністра екології та природних ресурсів України Олександр Сушко, перший заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк, керівник третього відділу програм допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище», представник ЄС в Україні Вальтер Треттон, менеджер програми, представник Посольства Королівства Швеції Андрій Парінов, президент соціо-економічної ради Національного парку «Піренеї» Елізабет Медард, голова Любешівської районної адміністрації Василь Корець, директор НПП «Прип'ять-Стохід» Олександр Сащук.








Як повідомив у коментарі «Волинським новинам» перший заступник Волинської ОДА Віталій Карпюк, машина-амфібія, ціною у 90 тисяч євро, розчищатиме водну рослинність річок Прип'ять та Стохід, адже вода виходить на заплави та стоїть там до 6 місяців на рік, створюючи проблеми як для місцевого населення, так і для рослинного й тваринного світу Полісся.

Учасникам заходу представили, як працює машина-амфібія Truxor на річці.
У коментарі «Волинським новинам» інспектор з охорони НПП «Прип'ять-Стохід» Василь Михалик, який випробовував Truxor під час заходу, розповів, що машина для українського Полісся є потрібною, оскільки уже не один рік річки підтопляють села.
«Я думаю, вона є дієвою тому, що зараз ситуація з річками дуже складна. Два роки річки виходять зі своїх русел через те, що річкова система забруднена. І ця машина потрібна для нашої місцевості, для очистки територій. Думаю, вона ще покаже свої функції і те, наскільки вона буде корисною», − каже Василь Палик.





Довідково:
Проект Європейського Союзу «Включення питань змін клімату в управління вразливими екосистемами заповідні території Полісся, Україна» впроваджували протягом 2011-2013 років. Його основною метою є підготовка місцевого Плану дій з адаптації до змін клімату та здійснення практичних заходів з відновлення вразливих екосистем через пілотні проекти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus