USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянка 2 роки шукає зниклих на війні синів

7 Грудня 2016 14:58
Доля братів Дмитра та Володимира Хомяків з батальйону "Айдар" два роки залишається невідомою. Вони зникли 5 вересня 2014-го, за 2 години до початку перемир'я на Донбасі. Про це розповіла їхня мати лучанка Катерина Хомяк, - інформує Gazeta.ua.

"5 вересня 2014 року о 7 ранку сини востаннє виходили на зв'язок. Подзвонив Володя, Діма поруч був", - каже Катерина Хомяк.

20 вересня 2015 року знайшли тіла двох схожих хлопців в одній могилі, в зоні АТО. Тоді експертиза ДНК, яку робила Катерина Олександрівна, підтвердила збіг частково і лише з одним із них.

"30 вересня цього року була ексгумація знайдених тіл і повторна ДНК експертиза, - розповідає жінка. - Впевнена, що в результатах ніяких збігів не буде. Володимир, старший син, 1990 року народження, до початку війни працював на приватній фірмі, менший Дмитро, 1993 року - в компанії "Модерн-Експо". Обоє не були одружені".

У січні 2014-го Дмитро і Володимир були на Майдані.

"Збиралися їхати вдруге у лютому, але в Житомирській області їх завернули додому. Володимир проходив військову підготовку в "Десні", а Дмитро - в Одеській області. Добровільно обоє пішли до військкомату на Луганщині, де були зараховані до 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар", - говорить Катерина Олександрівна.

У липні 2014-го обох хлопців відправили воювати до блокпосту біля міста Щастя.

5 вересня 2014-го російські диверсанти здійснили атаку із засідки на бійців 2-ї роти батальйону біля міста Щастя під Луганськом.

"На даний момент телефоном старшого сина користується хтось у межах Києва та області. Так сказали в поліції. Телефон меншого вимкнений по сьогоднішній день. Паспорт старшого Володимира знаходиться у мене. Сепаратисти скинули в інтернет, а потім передали керівництвом. Перша сторінка внизу вимазана кров'ю", - говорить Катерина Хомяк.

Постійно дзвонять шахраї, обіцяють за грошову винагороду повідомити, де знаходяться її діти.

"Останній дзвінок був влітку: "Тут ваш Діма є, передаю йому трубку", "Мам, прівєт!" Я запитала, як звати старшого брата і з якого він міста. "А чого ти такі дурні питання мені задаєш, наче не віриш, що я твій син?" Не витримала, поклала трубку, бо знову намагалися нажитися на чужому горі. За кожен такий дзвінок вони будуть відповідати перед Богом", - каже мати..

Громадські та офіційні установи щодо Володимира та Дмитра Хомяків подають різну інформацію, записуючи їх то до поранених, то до вбитих, то до полонених, то до зниклих безвісті.

На фото справа на ліво Дмитро Хомяк (у червоній жилетці), біля нього у рубащці Володимир Хомяк. Фото зроблено на зимові свята 2012 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus