USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянка створює неймовірні скульптури з пластику і квіти з бісеру

9 Жовтня 2016 08:00
Волинянка створила неймовірні скульптури з платику, квіти і картини з бісеру, та, навіть, будиночок для котів.

Про це пише Район. Шацьк.

Шачан і гостей селища, які проходять центральною дорогою, давно приваблює незвичайне подвір’я місцевих. Чого на ньому тільки немає! Вирізані з дерева їжачок, грибочки, казкові персонажі Лисичка і Журавель, горщики для квітів у вигляді вагонів поїзда чи поросят, чудернацькі букети.

Але головною окрасою садка є величні фігури павичів, орла і гадюки. Здалеку важко зрозуміти, з чого цю красу виготовили, а от коли потрапляєш на саме подвір’я, то бачиш, що це звичайний пластик із пляшок з-під води. Тоді приходить усвідомлення, що в майстра – золоті руки.

Тобто не в майстра, а в майстрині Мирослави Гавриленко – тендітної молодої жінки, в якої, як виявилося згодом, є стільки талантів, що навіть важко їх перерахувати.

"Коли син ходив у дитсадок, в мене було багато вільного часу. От і почала вишуковувати в Інтернеті різні ідеї і пробувати втілювати їх у життя. Виявилося, що пластик – дивовижний матеріал, до того ж не потребує великих витрат. Так і з’явилася з часом моя гордість – ці роботи", - розповідає Мирослава.

З’явилася не за день і не за два. Бо дуже вже кропітка це робота і займає багато часу. Спершу жінка з дротів та арматури робить каркас виробу (в цьому допомагає чоловік), всередину вставляє велику пляшку і наповнює для ваги певним важким матеріалом, потім усе запінює. Коли піна стає твердою, Мирослава ножем відрізає все зайве, формуючи голову, дзьоб птаха тощо. А тоді вже починає роботу з пластиком: ріже пляшки, вирівнює «пір’їнки» праскою, скріплює до купи дротиками. Кінцевий етап – фарбування готового виробу.

В хаті у майстрині – теж, як у музеї. Вгорі на меблях – як живі, орхідеї з бісеру. На столах і тумбочках – букети польових квітів, лілій, цілі дерева, настільні лампи – усе з бісеру. На стінах – квіткові картини-композиції. Мирослава за спеціальністю – швачка, тому коли приходить холодна пора року, вона береться за шиття дитячого одягу, фантастичних новорічних костюмів, виготовляє дивовижні жіночі сумки, скріплюючи нитками з допомогою гачка кольорові картинки, обтягнуті тим же пластиком із пляшок.

А ще майстриня виготовила для своїх домашніх улюбленців – двох котиків – будиночок. Чотириповерховий, з драбинками, іграшками і комфортними місцями для відпочинку – використала для нього картонні коробки і клаптики тканини. Каже, боялася, що котики його проігнорують. Проте ні, будиночок є для них улюбленим місцем у хаті. Якщо старший за віком пухнастик полюбляє спати в затишній нірці, то мале котеня гасає драбинками, як навіжене.

Неозброєним оком видно, чим Мирослава порадує рідних і шанувальників свого таланту наступного року. У кімнаті стоїть майже метрового зросту фігура лебедя. Щоб завершити роботу, потрібно багато часу, сил і терпіння. Мирославі цього не займати. Знає, що білий птах-красень стане ще однією її гордістю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
волинянин Показати IP 9 Жовтня 2016 11:06
Справді талант. А телефон майстрині можна дати?
лучанка Показати IP 9 Жовтня 2016 11:29
О Боже я аж усц*лася, яка краса....
Петро Танзе до лучанка Показати IP 9 Жовтня 2016 14:13
А ти там сидиш певнл і пиво попиваєш ....
Анонім до лучанка Показати IP 9 Жовтня 2016 15:57
А ти тільки те й робиш що с...иш.жаба давить.а руки в самої з ж...пи ростуть
Катрюся Показати IP 9 Жовтня 2016 14:12
Молодчинка, дуже золоті ручкі! Такі роботи душу гріють!
А Показати IP 10 Жовтня 2016 05:34
чому нема фотографії майстрині у повній красі?
Ідіот Показати IP 10 Жовтня 2016 07:35
А я зомлів, так був уражений, лежав 3 дні в комі. Буду жити але права півкуля не працює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus