USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянки не хочуть дітей-героїв, а мріють про живих

26 Травня 2014 10:56
Волинські матері і дружини готові забрати самотужки своїх чоловіків, які нині перебувають у війську.

Сьогодні, 26 травня, волинські батьки, матері, дружини військових, яких мобілізували до війська прийшли на зустріч з керівництвом облдержадміністрації.

Волиняни з усіх куточків області прийшли вимагати повернути їх чоловіків додому. Вони кажуть, що ладні самі взяти автобус і забрати їх звідти, де їх обстрілюють, де їх сприймають місцеві мешканці як ворогів.

«У кожного з них – діти, матері, хтось женитися хотів. Поверніть їх!», - вимагають вони.

Люди розповідають, що мобілізація відбувалася з численними порушеннями, не враховувався ані стан здоров’я, ані сімейний стан. Кажуть, що чимало ровесників їх дітей нині сидять по барах і п’ють горілку, а їх діти щохвилини наражаються на небезпеку. З 40 мобілізованих поїхало троє – решта відкупилися, стверджують вони. Або забрали одного з села. А військкомати брали хабарі «по-чорному».

«В нього мама померла – його не відпустили на похорони», - розповідає одна з жінок.

Також жінки розповідають, що ніхто з мобілізованих не побачив й 1,5 тисячі гривень зарплати. Кажуть, за перший місяць виплатили по 300 гривень, а 600 вирахували на форму. За другий місяць їм дали по 900 гривень та й усе.

Нарікають жінки на те, що їх діти не готові до бойових дій, які відбуваються на Сході України. Дехто з них один раз на полігоні постріляв, та й усе. Замість бронежилетів видали їм спальні мішки, та й усе. Ані касок, ані засобів захисту.

Наразі батьки чекають керівництва облдержадміністрації на розмову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
надія олексіївна Показати IP 26 Травня 2014 10:59
але проблема -женитися хотів. ще встигне . нащо вам ярмо так рано і відповідальність? досягніть щось в життя тоді і женіться а то й по 2-4 рази
Олена до надія олексіївна Показати IP 26 Травня 2014 11:40
так, хотів женитися, а тепер замість весілля буде похорон
лучани Показати IP 26 Травня 2014 11:10
Терористи використувують нещасних жінок.
Лучанка до лучани Показати IP 26 Травня 2014 12:09
Ти ідіот! Мами два місяці не можуть спати спокійно. Хто хоче воювати з терористами- їдте добровільно, вам ще й заплатять
Надії Олексіївні! Показати IP 26 Травня 2014 11:15
Ви взагалі свідомо мислите? Діти ходять однією ногою на тому світі, а Ви про якісь досягнення! Серце кров'ю обливається! Ніякої підтримки, ніякої підготовки, ніяких умов!
лучани до Надії Олексіївні! Показати IP 26 Травня 2014 11:19
Це не діти ,а солдати. Коли ці мамки сигарети купляли та горілку наливали- то дорослі вже, а коли воювати - то діти.
мама Показати IP 26 Травня 2014 11:22
Коли вже підпишуть закон про демобілізацію??
Анонім до мама Показати IP 26 Травня 2014 11:35
От в том і суть що про мобілізацію підписав в.о.Президента Турчинов,а як про демобілізацію то повинен головнокомандувач, тобто президент!!!! БЮТ
до мами до мама Показати IP 26 Травня 2014 12:01
БЮТ вмиває руки!!!! Брехливі гади!!!! столкнули схід і захід, поклали хлопців і все - вони не при ділах. Красиво перевели все на Порошенка. А він поки пройте інавгурацію- це десь 9-10 червня, поки з'їздить на Донбас, а тоді може колись дійдуть руки і до закону!!!!!!
100 Показати IP 26 Травня 2014 11:37
Нас треба тренувати. а не жаліти. Але забеспечення дійсно жахливе.
Рамзес Показати IP 26 Травня 2014 11:43
Важко навіть уявити, наскільки підніметься добробут наших воєнкомів зараз! Я до того, що в місті зустрічаю багато знайомих офіцерів віком від 30 до 40 років, які в свій час просто звільнились і пішли на гражданку. Але абсолютно здорові!Я був впевнений, що їх заберуть на фронт в першу чергу - їх на це вчили у військових училищах, тримали до капітанів, майорів!Але ж ні!Либляться і мовчать! А позабирали дітей і офіцерів з кафедрою, які ходять як вівці і чекають своєї черги!Всі це бачать і що!!!!
петро Показати IP 26 Травня 2014 11:45
а от порошенко і тимошенко і турчинов і усі -вони одна команда. побачите як буде при ющенкові це ті ж самі тільки
вітя Показати IP 26 Травня 2014 11:48
а кум порошенка -ющенко от і все. повернули ту саму команду і простих хлопців дурять везуть там де вбивають а вони -в екрани посміхаються адже у них все -солодко і гарно люди не довіряйте тим балачкам
Гость Показати IP 26 Травня 2014 11:57
Підтримую матерів. Може хватить використовувати наших дітей на м"ясо. Я вратила чоловіка в Афганістані, а сина не віддам,краще в тюрму ніж захищати олігархів.Це не війна-це вратовбивча партизанська війна.Забирають дітей не обучених, малолеток. Це ми волиняни,повинні їхати захищати донецьких і луганських кацапів-сеператистів,от і беруть своїх донецьких ,щоб їх захищати.Ні один син не загинув в Афганістані найменшого по рангу чиновника, вони своїх туди не посилають. Як це так у війну їхали солати і знали місце дислокації , а ці ні.Господи сатана забрав розуи у нас всіх
надії олексіївні Показати IP 26 Травня 2014 12:41
але ж і дура, притому цинічна! Свого сина пошли, якщо він досяг вже чогось і женився 4 рази! Ото досягне всього серед тих кацапів і жениться 5-й раз зі смертю! Чого захищати тих даунбасівців, хай валять на.уй в ту Рассєю, хлопці на волині хочуть жити, любити , працювати на землі, і захищати СВОЮ землю будуть, як прийдеться! Гузів з Пустоляпалами туда, хай там Україну розбудують,а тут ми вже якось самі !
Гость до надії олексіївні Показати IP 26 Травня 2014 14:00
Пыдтримую стопроцентно вас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus