USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волиняни хочуть повернути більше 50 тисяч гектарів лісу

18 Травня 2016 14:30
П’ять років тому облдержадміністрація передала від волинської громади Києву тисячі гектарів лісу. Тепер ліси хочуть повернути. Такий процес ініціатори проекту називають децентралізацією на справі, а не на паперах.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів сьогодні, 18-го травня.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження облдержадміністрації 19-го січня 2011-го року «Про вдосконалення управління лісовим господарством», владці забрали від територіальних громад ліси та передали їх у Державне агентство лісових ресурсів України. Загальна площа територій становить 55.6351 тисячі гектара.

Аби повернути втрачене, депутати облради розглядають проект рішення «Про вжиття заходів щодо відновлення права територіальних громад області на ведення лісового господарства через відповідні органи на землях, які перебували у користуванні дочірніх підприємств обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Волиньоблагроліс».

Втім, вважає начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко, що передати землі назад - незаконно. Мовляв, цього не можна робити, бо законодвство не передбачає такої процедури.

Своєю чергою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик теж каже, що таке рішення суперечить дійсності, мовляв, депутати хочуть передати на облраду те, що їй не належить.

Розробник проекту, голова Волинської регіональної парторганізації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» В’ячеслав Рубльов наголосив, що ці ліси – це волинські, які тимчасово передали Києву.

«Я, як розробник програми, зауважу, що децентралізація у нас відбувається лише на папері. Тому своїми діями ми переходимо від слів до справ. Я вважаю, що ефективне господарювання лісами буде. Прошу комісію підтримати це рішення. Лист піде у Кабмін й стане декларацією наших намірів із децентралізації, далі «м’яч» буде на їхньому полі», - наголосив депутат.

Більшість проголосувала «за».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
саша Показати IP 18 Травня 2016 20:40
всі добре памятають як попередники давили на сільських голів а ті швиденько комунліси громади передали до волиньлісу, а мали розділити чи залишити громаді. а темер жити по новому розказують що повернути назад це незаконно.а передали законно.напевне громаду спитали думки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus