USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни передали реанімобіль для волноваської лікарні

3 Квітня 2015 10:46
Державному закладу «Вузлова лікарня станції Волноваха ДП «Донецька залізниця» передали реанімобіль з Волині. «Швидка допомога» вже доставлена за місцем призначення.

Реанімобіль передали група компаній SKF спільно з Благодійним фондом «Волинь-2104».

«Швидку допомогу» заповнену медичними препаратами, інвалідними візками, одягом, крупами та цукром на Донбас транспортував працівник Благодійного фонду «Волинь-2104» Ігор Лещенко з активним учасником Революції гідності лучанином Василем Гетьманом.



Передача сучасного реанімобіля бодай на один день подарувала жителям Волновахи миті радощів та дала змогу забути про щоденну тривогу. Поблизу медичної установи зібралось більше сотні місцевих жителів, працівників лікарні, поранених військовослужбовців, а також керівники міста та району. Був серед гостей і народний депутат України, виходець з Волновахи - Дмитро Лубінець.

У своїй промові він зазначив, що Волноваська вузлова лікарня надала медичну допомогу вже більше тисячі пораненим: як мирним жителям, так і українським військовослужбовцям. «Однак ми всі чекаємо того часу, коли закінчиться війна і реанімобіль перевозитиме породіль, а не поранених бійців», - підкреслив він.



Волиняни, які транспортували автомобіль у Волноваху, поклали квіти на місці загибелі працівника УСБУ у Волинській області Віктора Мандзика та на блок-посту під Волновахою, де сепаратистські «гради» знищили автобус з мирними жителями.



Волноваський міський голова Сергій Демченко подякував волинським благодійникам за транспортування карети швидкої допомоги, а генеральним директорам SKFGmBHта SKFУкраїна Манфреду Нойберту та Володимиру Цибульському передав почесні грамоти.

Ключі та документи від реанімобіля Ігор Лещенко урочисто вручив головному лікарю медичної установи Володимиру Коваленку, який підкреслив, що такий транспортний засіб вкрай необхідний для потреб лікарні.

Ігор Лещенко під час передачі автомобіля наголосив, що Благодійний фонд «Волинь-2014» миттєво відреагував на звернення голови Волноваської військово-цивільної РДА Валерія Лубінця щодо потреби в транспортному засобі медичного призначення, а один із засновників Фонду – Володимир Цибульський це питання реалізував із своїми німецькими партнерами.

Також волиняни зустрілись з головою Волноваської військово-цивільної РДА Валерієм Лубінцем та міським головою Сергієм Демченком, де обговорили питання подальшої співпраці Фонду з органами місцевого самоврядування.

В рамках поїздки на Донбас, військовослужбовцям 72 ОМБР доставили запчастини до потужної військової техніки, розглянли нові звернення бійців.

Під час перебування у Волноваському районі волинян супроводжував проукраїнський активіст, волонтер, і просто небайдужа за долю України людина – Дмитро Іванов.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus