USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський госпіталь отримав ліки від добровольців

24 Березня 2015 15:29
Добровольці із «Правого сектору» поділились медикаментами і з Волинським госпіталем для військових.

Так, хлопцям, які перебувають на лікуванні у медустанові, передали такий необхідний для поранених бійців препарат Зоксіцеф - протимікробний засіб для системного застосування, який здебільшого призначають у вигляді ін’єкцій для лікування інфекції шкіри та м’яких тканин.
Зі слів керівника Волинського осередку «Правого сектору» Сергія Дружиновича, Благодійний фонд «Майбутнє Волині» передав у розпорядження добровольчих батальйонів перелік медикаментів.
«Власне половину партії ми відправили хлопцям на передову, а половину – віддали військовому госпіталю, адже тут також лежать і лікуються хлопці-захисники, і їм так само потрібні медикаменти», - каже лідер організації.

Тим часом, головний лікар Луцького військового госпіталю Олександр Хоменко запевняє, що у випадку, якщо усі ці ліки не знадобляться волинським бійцям, частину їх передадуть у інші військові шпиталі, з якими уже давно налагодили дружні стосунки:

«Річ у тім, що будь-які препарати, які нам презентують та доставляють – необхідні. Хворих - багато, хоч і, Слава Богу, їх численність поступово знижується. Однак, мушу визнати, що більшість наших пацієнтів - досить проблемні люди. Усі препарати, якщо вони передаються з душею, як це робиться в цьому випадку, є потрібними. Окрім того, є лікувальні заклади Міністерства оборони, з якими ми спілкуємось і увесь час передаємо один одному ліки. Тож, якщо ці медпрепарати з якихось причин не використаються у нас, ми їх передамо в інший госпіталь - у Рівне, Мукачево чи Чернівці», - зауважив медик.
До слова, за підтримку та розуміння, отриману від лікарів госпіталю, висловлюють власну подяку й ті, хто боронив Донецький аеропорт, – кіборги:

«Ми направляли до військового госпіталю наших побратимів, де їм усім безвідмовно надавали кваліфіковану медичну допомогу. Медики не «перебирають» пацієнтами: не важливо зі ЗСУ вони, чи з добровольчих корпусів. Якщо людина є воїном, захищала країну, її беруть на лікування без жодних питань. Ми вдячні лікарям за підтримку і розуміння, бо всі боремось за одне. Слава Україні», - резюмував один із представників ДУКу, «кіборг» Артур Завальний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
радован Показати IP 24 Березня 2015 19:52
Александр Николаевич Хоменко, безусловно, великолепный человек и грамотный специалист. Руководитель на своем месте. Под его началом - профессионалы своего дела. В его госпитале, у его персонала, увидишь внимание в глазах сестер и доброту в глазах нянек - так давно забытых в гражданских заведениях. Он вернул моего отца к жизни. Спасибо парням из АТО, которые проявляли выдержку и оказывали мне помощь. Низкий поклон, ребята.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus