USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни представили книги шрифтом Брайля на Книжковому Арсеналі

25 Травня 2017 12:08
Команда Braille Studio взяла участь в одній з найбільших книжкових подій року в Україні – VII Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал», що відбувся у Києві.

Захід за 5 днів його роботи відвідали понад 50 тисяч людей, закоханих у літературу. І надзвичайно приємно, що цього року відвідувачі мали змогу ознайомитися і з виданнями, надрукованими шрифтом Брайля, розповів Голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

З його слів, для більшості це знайомство було першим, для декого – довгоочікуваним, адже Braille Studio разом з партнерами презентували насправді унікальні продукти – інклюзивну книгу про шрифт Брайля та історію його створення, таємниці тактильного друку, - Braillebook, видану за підтримки Active Citizens Ukraine, проекту Британської Ради в Україні та ВГО «Українська бібліотечна асоціація», неспеціалізовану газету для незрячих людей «Сім’я і Дім», три номери якої вийшли у Луцьку в партнерстві з холдингом «СІД Медіа» та інші новинки.
Крім книг, відвідувачі отримали змогу більше дізнатися про особливості друку шрифтом Брайля, спробувати самостійно написати перші слова цим рельєфно-крапковим шрифтом на спеціальних листівочках, ознайомитися з тактильними матеріалами, а також підтримати функціонування волонтерської ініціативи Braille Studio, придбавши неймовірно красивий путівник Україною «Україна для Вас» від журналу L’Officiel та банку «ПУМБ», таким чином долучившись до соціальної акції #УкраїнадляВас #напринтерБрайля зі збору 16 тисяч євро для придбання обладнання для друку шрифтом Брайля.
«Серед гостей майданчика були як наші колеги, партнери, так і нові люди, зустрічі з якими перетворюються на нові чудові ініціативи.

Так, Вахтанг Кіпіані не лише з радістю взяв один з номерів газети «Сім’я і Дім» шрифтом Брайля до свого музею преси та підтримав акцію #УкраїнадляВас, але й пообіцяв всіляку підтримку друку періодики для незрячих людей.

Неймовірно теплою була зустріч з Левком Лук’яненком, з яким ми поспілкувалися про історію і сьогодення української держави, важливість читання та духовного збагачення людей.

Владислав Кириченко передав Braille Studio колекцію аудіолітератури для подальшого впорядкування та розповсюдження серед шкіл України для незрячих дітей.

А головне, що кожного з п’яти днів Книжкового Арсеналу ми сприяли включенню людей з інвалідністю до суспільства, будуючи мости в літературі», - розповів Віталій Ткачук.

Braille Studio – це ініціатива, спрямована на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля із центрами у Києві та Луцьку:

Віталій Ткачук, 050 223 22 64, [email protected]

Юлія Сачук, 063 443 29 32, [email protected]

Анна Серпутько, [email protected].

Інформацію про діяльність Braille Studio ви знайдете на сторінці Braille Studio у Facebook.

«Для нас дуже важливо, аби незрячі люди читали якісні, цікаві, сучасні і різнопланові книги, тому ми будемо вдячні за відгуки та пропозиції, побажання щодо книг, які варто надрукувати в майбутньому», - каже Віталій.
До слова, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук завітав до офісу громадської організації «Генерація успішної дії». Посадовець детальніше познайомився з діяльністю організації, поспілкувався з її членами. Під час зустрічі обговорили шляхи подальшої співпраці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus