USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни впорядкували українські кладовища в Польщі

13 Липня 2017 08:00
Упродовж тижня волинські студенти та волонтери (11 осіб) під егідою помічника нардепа Ігоря Гузя, краєзнавця Сергія Годлевського, впорядковували українські поховання у Республіці Польща. Цього разу вони вичистили кладовища у таких селах - Теребінь, Малків, Вишнів, Сагринь, Верешин, Ласків, Модринь, Мірче, Витків і меморіал воякам УПА у Шиховичах Грубешівського воєводства, інформує прес-служба народного депутата України.

Нагадаємо, відновлення роботи проекту «Пам'ять без кордонів» відбулось торік, з ініціативи депутата. А започаткований цей проект ще у 2003 році. «Робимо це для того, щоб віддати шану українцям, які загинули на території Польщі 1943-1944 роках, через упорядкування там цвинтарів».

Торік, у рамках кількох етапів, волинська молодь спільно з польськими волонтерами відновили українські поховання у 6-ти селах Польщі.

«Я й надалі буду підтримувати проект «Пам'ять без кордонів», бо мені надто близька ця тема. Адже родина мого прадіда Остапа Кондзюри теж колись жила на Холмщині і я знаю всю цю непросту історію. Ми будемо й надалі впорядкувати могили українських поховань: і там, і тут», - коментує Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 13 Липня 2017 09:06
І я знаю одні до неможливості запущені польські могилки (цвентаж) біля Іванич. Негарно воно якось... Звертався до ксьондза та до деяких поляків у Нововолинську. Проте, ніхто не зацікавився. Можливо, дехто із багатих волиняків, зі польським корінням, взялися б упорядкувати. Мій тел. у редакції "ВН".
Волинянин до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 13 Липня 2017 10:16
Йолоп в першу чергу дбай про своє. Вчися в поляків як шанувати память своїх предків на Західних українських кресах!!!!! Вони і без тебе подбають, а на своїй території вони усе українське руйнують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus