USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни з «Айдару» звільняли Щастя від терористів

16 Червня 2014 15:57
Без ліжок, матраців і постільної білизни доводиться спати бійцям батальйону «Айдар», який діє у Луганській області. Однак всі вони готові йди до кінця.

Про це стало відомо під час прес-конференції заступника голови обласної ради Ігоря Гузя сьогодні, 16 червня.

Нагадаємо, у складі добровольчого 24 територіального батальйону «Айдар» є близько 50 волинян. До лав батальйону місцева Самооборона закликала долучатися мешканців краю.

Саме цей батальйон у рамках антитерористичної операції днями проводив зачистку міста Щастя.

Нагадаємо, 14 червня, сили АТО, батальйон територіальної оборони "Айдар" за підтримки авіації після багатогодинного бою звільнили від бойовиків місто Щастя, яке знаходиться в Луганській області. Під час бою розгромлена велика банда терористів "Баті". Ватажок банди захоплений в полон. Також силовикам вдалося захопити велику кількість зброї, у тому числі гранатомети. В ході операції двоє військовослужбовців були поранені.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ВОЛИНЯНИ В ЧОРНІЙ ФОРМІ» ЗВІЛЬНЯЛИ МАРІУПОЛЬ

Як повідомляло раніше Інформаційне агентство Волинські Новини, бійці батальйону "Айдар" оприлюднили список необхідних речей.

Ігор Гузь повернувся з Луганщини, де дислокується батальйон «Айдар». Він пояснює, що поїхав туди чи справді там у повітрі витає дух війни, як живуть волинські хлопці і чи справді місцеві настільки підтримують терористів. Депутат каже,навіть дорогою стає зрозуміло, що на Сході країни – війна. Немає автомобілів на трасі, немає людей. Всі бояться виходити на вулицю.

Зі слів Ігоря Гузя у батальйоні є чимало проблем: хлопці сплять на підлозі, стоять ліжка без матраців. Немає постільної білизни, подушок і ковдр. Тому цими питаннями Ігор Гузь пообіцяв зайнятися. Разом з тим, помитися бійцям – ніде.

Батальйон «Айдар» – структура, яка підпорядковується Міністерству оборони. Однак поки що забезпечення від міністерства бажає кращого – не вистачає зброї, боєприпасів, взуття.

Крім того, оскільки усі бійці батальйону – добровольці, то вони не матимуть статусу учасників бойових дій.

Нагадаємо, одного з волинян, який воює у складі батальйону «Азов», поранили.

На відео: батальйон «Айдар» запроваджує в місті Щастя комендатуру

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 16 Червня 2014 16:07
коментар було видалено
гість до Анонім Показати IP 16 Червня 2014 16:10
Дякуємо ,що ти відверто визнав хто ти такий.
Анонім до гість Показати IP 16 Червня 2014 16:16
коментар було видалено
гість до Анонім Показати IP 16 Червня 2014 16:27
коментар було видалено
Луганск Показати IP 16 Червня 2014 16:38
коментар було видалено
ПС Показати IP 16 Червня 2014 18:04
камишнікова давай до свідання!
Думка Показати IP 16 Червня 2014 18:05
гусь, чего там не остался?
Анонім Показати IP 16 Червня 2014 21:21
Вот она и демократия при которой даже коменты удаляют
Дончанин Показати IP 16 Червня 2014 22:05
"ЛУГАНСК, 16 июня. В ходе столкновений в районе города Счастье неподалеку от Луганска ополченцы уничтожили минометный расчет ВС Украины. Об этом сообщил 16 июня представитель народной самообороны. Он также сообщил, что в результате столкновений украинская армия понесла потери, число погибших может достигать 40 человек. Тем временем данных о потерях в рядах ополченцев нет. "Нас обстреливают из минометов. Потери есть. Меньше намного, чем у них, но есть", - сказал он."
малий Показати IP 17 Червня 2014 03:51
Ай гузьно. ай херой!.
Анонім Показати IP 17 Червня 2014 06:53
Визнайте вже, що у нас триває громадянська війна заходу зі сходом. Дівчата та жінки вимагають зтерти з лиця землі міста Донецьк, Слов`янськ та інші, дико чути це від матерів та жінок. Люди схаменіться, життя дітей та жінок замордованих нашим правим сектором та армією Коломойського вже не вернем, але хоч покаймося.
Петро Показати IP 17 Червня 2014 16:04
Обласна Рада повинна ставити питання перед Києвом про присвоєння добровольцям звання Учасника бойових дій...!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus