USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни за дари лісу платитимуть більше

17 Червня 2014 09:34
Підприємці та фірми, які уже розпочали заготівлю дарів лісу, або планують це зробити найближчим часом, мають знати, що з кожного кілограма найбільш популярної волинської ягоди - чорниці цього року вони сплачуватимуть до бюджету 0,4291 гривні, ставка збору за 1 кілограм заготовлених білих грибів – 1,2736 гривні, а лисичок – 0,7967 гривні, повідомили у прес-службі ГУ Міндоходів в області.

Окрім збільшення ставок на цю найбільш затребувану продукцію волинських лісів, збільшилися ставки збору за спецвикористання на лісотехнічну сировину та решту дикорослих плодів, як то малина, ожина, журавлина тощо.

Довідково: рішення щодо збільшення ставок збору на здійснення побічних лісових користувань, заготівлю другорядних лісових матеріалів та використання корисних властивостей лісів ухвалили на сесії Волинської обласної ради 23 травня 2014 року.

Загалом, протягом січня-травня 2014 року до держбюджету сплатили 3,5 мільйона гривень збору за спецвикористання лісових ресурсів. Це на 1 мільйон гривень більше, як торік.

Тим часом, місцеві скарбниці поповнилися 6 мільйонами гривень збору, а це на 2,2 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду минулого року.

Збільшення надходжень саме зі збору за спецвикористання лісових ресурсів - оптимістичний початок ягідно-грибного сезону та періоду заготівлі лісопродукції. Відтак, у ГУ Міндоходів області мають усі підстави для прогнозу щодо збереження позитивної динаміки до кінця року.

Однак, щоб бюджети усіх рівнів були з коштами від збору за лісокористування, заготівельники мають взяти до уваги, що ставки збору за спецвикористання лісових ресурсів збільшилися, - наголошують у ГУ Міндоходів у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus