USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинські школярі - на осінніх канікулах

1 Листопада 2015 14:00
На осінніх канікулах обласний Центр туризму, спорту та екскурсій організував низку заходів, залучаючи якомога більше дітей до активного та пізнавального дозвілля.

Про це розповіли у прес-службі Волинського центру туризму.

Понад 600 школярів з різних районів та міст Волині взяли участь в обласних змаганнях зі спортивного орієнтування «Волинська осінь», які відбувались з 28 по 30 жовтня 2015 року у Локачинському, Маневицькому та Луцькому районах.

«Спортивне орієнтування - один з наймасовіших видів спорту, адже є доступним для дітей різного віку, цікавим і не вимагає великих фінансових затрат, - говорить директор Центру туризму Леонід Толстіхін. - Змагання з орієнтування поєднують як фізичні, так і розумові якості спортсмена. Вміння орієнтуватись на місцевості є важливим елементом у загальному розвитку дитини і необхідне для кожної людини. Саме азам орієнтування, подолання природних перешкод і навчають дітей у туристських гуртках і секціях.

Протягом трьох днів спортсмени вели напружену боротьбу за першість у шести вікових групах від 10 до 16 років. З компасом і картою школярі долали спортивні дистанції до 4 кілометрів лісовими стежками у пошуках контрольних пунктів. Найспритнішими орієнтувальниками виявилась команда Старовижівського району, яка показала найкращі результати. Призерами змагань в різні дні були спортсмени Луцького, Маневицького, Локачинського районів та міста Луцька.

Переможці та призери в загальному заліку нагороджені грамотами управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та кубками, в особистому заліку в кожній групі - дипломи Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій. Великим дарунком для всіх учасників була чудова сонячна погода, завдяки якій у кожного залишились приємні враження від спілкування на природі з друзями, азарт від подолання дистанцій та можливість проявити себе.

Крім змагань, гуртківці Центру туризму здійснили походи, екскурсії та навчально-тренувальні збори на турбазах «Юний турист» і «табір Сонячний».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus