USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські студенти взялися за «зброю» - вишиванки

27 Жовтня 2014 15:00
Студенти-другокурсники вирішили протистояти путінській пропаганді в Україні. Так, вони згуртувалися й «взялися» за вишиванки.

Вихованці Луцького педагогічного коледжу, зокрема група 2Ж, відсьогодні встановили для себе дрес-код – вишиванки.

«Проблема нашої молоді в тому, що ми втрачаємо національні цінності через погоню за модою. Для прикладу, мова наша дуже гарна, солов’їна, а часто вживаємо суржик чи брендовий одяг шукаємо, натомість маємо дуже гарні вишиванки. Тому ми і програємо в путінській пропаганді, бо недостатньо згуртовані. А треба починати з маленького, от як ми сьогодні. Тоді вся Україна буде об’єднана спільною національною ідеєю, яка могутніша за будь-яку зброю», - розповідає Мельничук Ірина.
Ідея щодо вишиванок виникла під час виховної години. Назву цьому заходу дали «Єдина Україна - у серцях назавжди!». Окрім дрес-коду, щодня студенти будуть розпочинати першу пару з Гімну України, який гуртом і виконуватимуть.

«Своїми діями ми хочемо показати як ми сильно любимо Україну. Також хочемо цим показати свою підтримку українським військовим, які в зоні АТО, що ми гордимося ними й дякуємо за те, що захищають Батьківщину, що їх ідеї вільної, незалежної України близькі і нам. Окрім того, це нас згуртовує, а разом ми завжди сильніші», - наголошує учасниця суспільно-політичного клубу «Всесвіт» при ЛПК Ольга Панасюк.
Акція «Єдина Україна - у серцях назавжди!» триватиме впродовж тижня, а щоб більше студентів долучилися до цього – в холі встановили плакат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus