USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські бібліотеки отримають півтонни книжок про УПА

7 Жовтня 2009 14:17
Видавництво «Літопис УПА» 7 жовтня презентувало громадськості у Волинський державній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки серію книжок про діяльність ОУН-УПА, які були виданні за 33 роки. Окрім цього, представник видавництва Микола Посівнич пообіцяв передати бібліотечним фондам Волині близько півтонни книжок безкоштовно. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Пан Посівнич розповів, що видавництво почало свою діяльність 36 тому у Канаді і складалось з членів загонів ОУН-УПА, які змогли емігрувати до Європи, а згодом і до Канади. За час своєї діяльності «Літопис УПА» видав 80 найменувань книжок. З них 67 томів у трьох серіях. Кожен том або група томів присвячені окремим темам. Серед них історія УПА на Волині, Галичині, окремих землях під Польщею в період з 1941 по 1959 рік. Матеріали містять документи, службові записки, розсекречені архіви КДБ та КПУ.
Автори, серед яких і пан Микола, історик за фахом, запевняє, що матеріал у книжках поданий без коментарів та суб’єктивних оцінок, лише документовані та архівні джерела.
Проте зазначає, що окремі серії книжок, що складаються зі спогадів колишніх «упівців», містять суб’єктивний погляд авторів на події 1941-1959 років. Серед таких спогадів і книжка волинянки ветерана УПА Галини Коханської.
Фінансування видавництва здійснюється на кошти пожертвувань благодійників, серед яких ветерани УПА, бізнесмени, громадські організації США. Микола Посівнич запевняє, що розповсюджуються книжки по всій Україні, а певна частина безоплатно доставляється у бібліотеки України і світу.
Частина книжок перекладена російською, польською, німецькою мовами. Планується переклад словацькою та чеською. Наразі у проекті видавництва публікація книжки, заснованої на матеріалах підпільної пошти бандерівців.  
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2009 03:23
A чомусь пишуть що в Луцьку дефіцит макулатури

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus