USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські депутати не оприлюднюють свої декларації, але ведуть блоги

23 Жовтня 2013 15:17
«Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу» проаналізував веб-сайти діючих місцевих рад області. Результати озвучила експерт Марія Доманська під час другого громадського форуму «Місцевий депутат – відповідальний представник громади».
З її слів, сьогодні веб-сайти мали б стати потужним джерелом інформації про діяльність органів самоврядування і роботу депутатів. Та районні і міські ради не завжди на повну потужність використовують таку можливість.
Зокрема 5 районних рад не мають своїх сайтів, а використовують сайти РДА; на 60% сайтів немає контактної інформації депутатів; на жодному із сайтів немає декларацій про доходи обранців громади. Звіти депутатів в інтернет-мережі також рідкість.
Втім, як зазначила Марія Доманська, не всі веб-ресурси малоінформативні. Наприклад, на сайті Старовижівської районної ради вказані номери мобільних телефонів місцевих депутатів, Ківерцівська міська рада публікує графік присутності депутатів, а обранці Ковельщини можуть навіть вести блог.
Найбільш взірцевими експерт визначила сайти обласної, Луцьких міської та районної рад. Решта сайтів потребують суттєвого доопрацювання. Нагадаємо, регламенти цих органів місцевого самоврядування – серед найбільш відкритих для громадськості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вкладник Показати IP 23 Жовтня 2013 16:14
Нехай хоч один депутат покаже свої декларації про доходи -наприклад Бондарук Роман. Цікаво чи неповернуті кредити в сумі понад 26млн.грн.ЗАХІДІНКОМБАНКУ пан Бондарук покаже ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus