USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

Волинські школярі – серед кращих знавців Біблії. ФОТО

13 Квітня 2012 14:49
Волинські школярі взяли участь у V Всеукраїнській олімпіади «Юні знавці Біблії», що відбулась у стінах «Острозької академії». Зокрема, волиняни вибороли чи не найбільше призових місць у всіх вікових категоріях.

Про це інформує портал «ОГО».

44 учні 1-11 класів стали переможцями V Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії», яка відбулась днями на базі Національного університету «Острозька академія».

Загалом у змаганні взяли участь 128 школярів із 14 областей України — від Закарпаття до Луганщини.

Так, перші місця по віковій категорії вибороли волиняни:

другокласник Ілля Савчук, Луцька гімназія №21 імені Михайла Кравчука;
шестикласник Мирослав Демчук, Нововолинська ЗОШ І-ІІІ ступенів №6;
семикласник Владислав Свиріпа, Люблинецька ЗОШ І-ІІІступенів, Ковельський район.

Також наші краяни привезли 2 «срібні» медалі та 4 «бронзові».

Під час олімпіади учні виконували тести на знання Біблії, а також усно презентували свої роботи, які попередньо подавали на конкурс.

Наймолодші учасники, приміром, розповідали про свої малюнки чи колажі на тему «Все живе потребує любові». Учні 5-8 класів — захищали твір-роздум. Старшокласники ж — презентували соціальний проект, який мав бути спрямований на допомогу дітям-сиротам, малозабезпеченим сім’ям чи іншим соціальним групам, які потребують допомоги. Також учні 9-11 класів мали можливість запропонувати власне вирішення різних конфліктних життєвих ситуацій.

Такий підбір завдань — невипадковий, адже, як наголосив незмінний натхненник олімпіади, декан гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія», настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський, учасники змагання мали продемонструвати не лише знання Біблії, а й вміння використовувати біблійні цінності у повсякденному житті.

«Коли ви чуєте високі слова про майбутнє України, пам'ятайте, що майбутнє України — це кожен із вас. Вивчаючи Біблію, використовуючи її у житті, ви і своє гідне майбутнє побудуєте, і допоможете тим, хто навколо вас», - звернувся до учасників олімпіади заступник голови Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді і спорту України Юрій Решетніков.

Більшість серед учасників олімпіади традиційно складають учні шкіл, де викладають предмети духовно-морального спрямування. Зокрема — основи християнської етики. Саме під керівництвом Василя Жуковського в Україні розробили першу загальнодержавну програму з основ християнської етики для учнів усіх класів, яка отримала гриф Міністерства освіти.
Презентували її у стінах Острозької академії у вересні 2010 року. Нині предмети духовно-морального спрямування викладають у більш як 20 тисячах шкіл України. На Рівненщині таких шкіл — майже 70% від загальної кількості, і предмети духовно-морального спрямування тут вивчає близько 23 тисяч учнів.

«Саме факультативний курс з основ християнської етики є одним із небагатьох, які здійснюють серйозне системне духовно-моральне виховання у загальноосвітніх школах. Так, це лише один урок на тиждень, і нам може здаватися, що цього дуже мало. Але, коли ми почали аналізувати результати досліджень, відгуки вчителів — виявилось, що він чинить на дітей величезний вплив. Це можливо, бо Бог творить чудеса. Ми дозволили Богу в нас працювати — і він працює не тільки один урок, а цілий тиждень, а на уроках християнської етики це лише підігрівається і підтримується», - висловився Василь Жуковський.

Переможцям олімпіади вручили бібліотечки духовної літератури і дипломи. Решту учасників відзначили заохочувальними призами і грамотами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus