USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Волинські спрощенці обмежуються мільйоном гривень

18 Січня 2012 15:21
Більшість волинських підприємців-спрощенців надають послуги, зокрема побутові, а також займаються ресторанним господарством. Так, серед підприємців найбільшою популярністю користується друга група спрощеної системи оподаткування.

Про це повідомили у прес-службі ДПА області.

За оперативною інформацією управління оподаткування фізичних осіб заяви про намір працювати у другій категорії до податкових інспекцій Волині подали 7540 підприємців.

Нагадаємо, до другої категорії належать підприємці оборотом до 1 мільйона гривень і правом найму до 10 працівників.

За умовами першої групи на Волині виявили бажання працювати вже 4112 підприємців, а третю категорію обрали 625 спрощенців.

Підприємців-юридичних осіб, котрі вже працюють в умовах четвертої категорії спрощеної системи оподаткування, в області наразі - 573.

Так, станом на 17 січня 2012 року заяви про застосування обраної категорії спрощеної системи оподаткування подали половина із прогнозованої кількості підприємців.

«Ми передбачаємо, що основна кількість заяв надійде протягом поточного та наступного тижнів. Тому, ще раз звертаємо увагу підприємницької спільноти на той факт, що кінцевих термін їх подання – 25 січня 2012 року. Щоб забезпечити належні умови в усіх податкових інспекціях області заяви приймають до 20.00 у будні та у вихідні дні до 16.00», - наголосив перший заступник голови Комісії з проведення реорганізації ДПА в області, перший заступник голови Андрій Тимейчук.

Довідково:
До першої групи належать підприємці з оборотом до 150 тисяч гривень без права найму інших осіб. Ці підприємці можуть здійснювати винятково роздрібний продаж товарів на ринках або надавати побутові послуги населенню.
Друга група підприємців - з оборотом до 1 мільйона гривень і правом найму до 10 осіб. Ці підприємці здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, а також здійснюють діяльність у сфері ресторанного господарства.
Третя група - підприємці з оборотом до 3 мільйонів гривень і правом найму до 20 осіб.
До четвертої групи належать юридичні особи з оборотом до 5 мільйонів гривень і правом найму до 50 осіб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іван Козолуп Показати IP 18 Січня 2012 15:57
Оці групи - то бред. Перша група дуже обмежена у видах діяльності, туди може потрапити дуже мала частина підприємців. А до 2-ї потрабляє більшість. Навіть, якщо ви працюєте самі, оборот, скажім, 50-70 тис в рік, без найманих, все одно ви в 2-й групі. Платите 20% від мінімалки і 350 в ПФ. В місяць виходить до 600 грн. То хіба це спрощена система?!!! Нововведення збільшили податки в 2-3,5 рази + пенсійний фонд.
Ольга Показати IP 19 Січня 2012 12:03
А що правильно. Ми бюджетники кожного місяця платимо 600 грн податків при зарплаті 1500 грн. А ви не страдаєте відбиваєте добрі кошти, а податків платити не хочете.То ще мало ви лпатите з прибутку потрібно платити, як весь простий люд платить, який чесно працює
Іван Козолуп до Ольга Показати IP 19 Січня 2012 23:47
Шановна бюджетниця, тому ви і на утриманні платників податків, бо не вистачає сміливості в нашій державі ризикнути взятись за власну справу. У вас голова не болить де взяти матеріал, гроші на нього, через кого, де, як, що, з ким співпрацювати, кому довіряти, де, як і на які гроші рекламуватись. А може справа взагалі не "вистрелить"? Можна добряче пролетіти. А оборот - це не значить, що підприємці зашибають скажене бабло. Сюди якраз і включені всі вище перераховані видатки і т.д. Набагато простіше ходити на роботу, знати, що ти тягнеш ту ж лямку вже 10 років, що вже знаєш ділянку і об'єм своєї роботи, можеш навіть посачкувати, пошаритись вконтактє, звалити раніше додому, відпроситись, взяти відгули і всеодно в кінці місяця отримаєш свої 1,5 шт. грн, щоб ти не робила. Доречі, за легкістю ведення підприємницької діяльності Україна займає близько 90-го місця разом із відомими нам африканськими країнами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus