USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинській освітянці Президент присвоїв почесне звання

14 Жовтня 2013 10:50
Завідуючій НВК «ДНЗ № 7 - ЗОШ» Вірі Чубатій присвоєне почесне звання «Заслужений працівник освіти України», - повідомляють у Ковельському міськвиконкомі.

11 років Віра Созонтівна очолює колектив дошкільного закладу. Її життєве кредо: бути лідером, новатором у педагогічній справі, вчитися і вдосконалюватися. А найважливіше у роботі педагога - безмежна любов до дітей.

Наставник разом із колективом створили унікальну систему роботи з дітьми з особливими потребами, яка забезпечує їм рівний доступ до якісної освіти. Найменші ковельчани із вадами здоров’я мають можливість відвідувати дитячий садок, де вони не ізольовані від дітей з груп загального розвитку, а навпаки – перебувають в одному навчальному закладі, разом організовують святкові заходи. Звичайно, для них обладнані спеціалізовані кімнати (групи), де є усе необхідне для виховання, розвитку та відпочинку дітей-інвалідів.

Дошкільнята разом зі своїми вихователями навчаються малювати, роблять перші спроби читати і писати. А ще у них достатньо розвиваючих іграшок, які допомагають дошкільнятам пізнавати світ.

Є тут і початкова школа для неповносправних дітей. Школярі 1-4 класів відвідують заклад впродовж навчального року. Як і наймолодші, вони також мають усе необхідне шкільне приладдя, комп’ютери, сучасні меблі та дошки, зручні парти, за якими у разі потреби можна сидіти в інвалідному візку.

Враховуючи стан здоров’я дітей з особливими потребами, для них обладнані кімнати відпочинку. Навчальні предмети учні вивчають такі ж як у школі, але згідно зі спеціальними програмами.

Навчальний заклад забезпечений відповідним обладнанням для зміцнення здоров’я дітей, їх фізичної реабілітації. Є спортивна зала, екологічна кімната, масажний та фізіотерапевтичний кабінети, працює логопед та психолог. Діти охоплені різними видами загартування, займаються лікувальною та класичною фізкультурою. В системі оздоровчих занять є й аромотерапія.

У завідуючої ДНЗ №7 Віри Чубатої на меті створення для дітей молодшої ланки спеціальних умов (куточків), де б можна було їх навчати необхідним навичкам самообслуговування у побуті. Зокрема приготуванню їжі. Керівник закладу має чимало намірів, які хоче втілити в життя найближчим часом.

Віра Созонтівна завжди готова поділитись досвідом роботи. На базі закладу проводяться міські та обласні семінари. Вона бере активну участь у роботі міської методичної комісії, Школі резерву керівних кадрів, школі становлення педагогічної майстерності. Власним прикладом вчить небайдужості та активній громадській позиції.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus