USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волинського прикордонника, який спричинив смерть 4 осіб, взяли під варту

15 Травня 2015 11:27
Військова прокуратура Західного регіону України розслідує обставини дорожньо-транспортної пригоди, унаслідок якої загинули 4 особи, а ще 4 отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості.

Нагадаємо, автопригода трапилася приблизно о 3-й годині ночі 12 травня на автодорозі Київ – Ковель – Ягодин, поблизу села Старі Кошари Ковельського району. За попередніми даними, водій автомобіля «Ауді-100» допустив зіткнення з автомобілем «Опель-Омега». Внаслідок ДТП ніхто не постраждав, а транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень.

– Помітивши побиті машини, для надання допомоги на узбіччі зупинилися автомобілі «Рено-Трафік» та «Фольксвагент ЛТ». Водії та пасажири вийшли, аби дізнатися обставини аварії. У цей момент із припаркованими авто з невідомих причин зіткнувся «Мітсубіші-Галант», який прямував зі сторони Любомля.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди четверо осіб загинуло, ще четверо із травмами різного ступеню тяжкості доставлені в лікарню, – повідомив начальник сектору УДАІ УМВС України у Волинській області Олександр Паламарчук.

Як повідомляє Газета, за кермом «Мітсубісі» був прикордонник на пункті пропуску «Ягодин» Василь Білаш, 26 років. Його забрали до лікарні із забоями. Жінка, що сиділа поруч із ним, померла в реанімації.

— Біля його палати зібралися родичі потерпілих і міліціонери. Військова прокуратура хотіла перевести Білаша у госпіталь. Родичі цьому завадили. Бояться, що він утече. Міліціонери його охороняють від самосуду, — кажуть у Ковельській лікарні.

Четверо загиблих — 44-річна Олена Шепшелюк, 24-річний Богдан Турик, 23-річна Наталія Климовець та 20-річний Богдан Каліщук — із Ковеля. Їх поховали у середу, 13 травня.

— Олена Шепшелюк потрапила в першу аварію, без людських жертв. Задзвонила до сина Олексія, щоб він її забрав. Льоша попросив двох товаришів — Богданів поїхати з ним. Богдан Турик узяв наречену Наталію. Коли ця машина у них влетіла, лише Олексій залишився живий, — розповідає подруга загиблих Вікторія Лучко з Ковеля. — Богдану 11 травня виповнилося 24 роки, уночі його не стало. Вони з Наталею цього року планували одружитися.

Так, Військова прокуратура Західного регіону України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою одного з військовослужбовців ДПС України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

Як встановили військові прокурори, указаний військовослужбовець, перебуваючи за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на групу осіб, які перебували на узбіччі автодороги. У результаті цього 4 особи загинуло на місці події та 4 особи отримали тілесні ушкодження різної тяжкості.

Військовослужбовця затримали в порядку статті 208 КПК України, йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286 КК України.

Як повідомив заступник військового прокурора Західного регіону України – начальник слідчого управління Євген Білоусов, 14 травня 2015 року судом відносно прикордонника обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Довідково: Кримінальний кодекс України передбачає покарання за дане діяння позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, родичі загиблих мало не вчинили самосуд над прикордонником, як дізналися про смерть рідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Яська Показати IP 15 Травня 2015 12:03
4 людини на смерть - від 5 до 10 років. Оце Закон.
Анонім до Яська Показати IP 15 Травня 2015 13:45
За образу журналістів і то довічне можуть дати (8-15років і аж до довічного - вчора ВР прийняла).
СВЕКРУХА Показати IP 15 Травня 2015 12:30
Можливо треба за ПЯНСТВО ВЗАГАЛІ ЗАБИРАТИ ПРАВО ВОДИТИ АВТОМОБІЛЕМ! Як ви на те дивитись?
Лучанка до СВЕКРУХА Показати IP 15 Травня 2015 13:05
коментар було видалено
123 Показати IP 15 Травня 2015 12:56
Правельно
бабка Одарка до 123 Показати IP 15 Травня 2015 13:17
ПравИльно!
липа до бабка Одарка Показати IP 15 Травня 2015 13:45
Правэльно!
Леся Українка до липа Показати IP 15 Травня 2015 22:01
ВІРНО!
стопіццот Показати IP 15 Травня 2015 13:20
коментар було видалено
купив посаду Показати IP 15 Травня 2015 14:41
прикордонника- купить і судью або кума.зараз почали висвітлювати ціх захісників польського кордону.а скількі готові працівникі таможні та погранці дтп зробили за останні рокі починаючи з тіеі трагедіі коли погранець переіхав шкільний автобус і дівчинка заживо згорила.погранці загинули в брестській фортеці або ізварино а цім баригам військове звання це образа справжнім військовим
іван Показати IP 15 Травня 2015 15:08
Відкіньте емоції та поміркуйте- чому після першої ДТП не було повідомлено ДАЇ та не прийняті засоби беспекі ( не виправдовую погранца, але на його місті міг бути і тверезий водій- я особисто їхав за півгодини після трагедії). В данній ситуації водій який рухався зі сторони Любомля мав 2-3 секунди для того щоб побачити скупчення людей і технікі на дорозі і прийняти правільне рішення. Перед тим як пробувати самосудити будь-кого- потрібно розібратися у всіх моментах. Чому за 2 години після ДТП посередь ночи люди та техніка знаходились там.... Світла память загіблим........
Люба до іван Показати IP 16 Травня 2015 18:34
Іван, не залишайтеся байдужим. Повідомте міліцію про те, що Ви бачили. Шкода хлопця...на його місці міг опинитися кожен. Я теж думала чому після першої аварії не повідомили ДАІ, чому не було ніяких розпізнавальних знаків. Вночі нереально побачити людей на дорозі.
іван до Люба Показати IP 22 Травня 2015 04:15
Нажаль вряд чим зможу допомогти- на той момент, коли я іхав, робітники ДАЇ вже були на місті пригоди....
Анонім Показати IP 15 Травня 2015 16:18
Потрібно їздити з нормальною швидкістю, а не літати.
анонім2 Показати IP 15 Травня 2015 16:54
Ясно що загиблих вже ніхто не посміє ні в чому звинувачувати, але вони були на проїжджій частині.
lUS Показати IP 15 Травня 2015 17:23
За вбвство 4-х і каліцтво 4 - максимум до 10, а за зазіхання на журналіста 12 років, де правда люди!!!!!....в державі так нічого і не змінилось, а нах той евросоюз? він щось змінить, дурень думкою тішиться!
ббббб Показати IP 15 Травня 2015 23:40
За попередніми даними, водій автомобіля «Ауді-100» допустив зіткнення з автомобілем «Опель-Омега» -----жинка за рулем мені казала що їхала 50 км в/год і іі втулили в зад , як вона могла допустити зіткнення? не робіть з жинки краньої......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus