USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинських чиновників закликають відмовитися від російських е-мейлів

15 Грудня 2016 18:50
Використовуючи російські електронні публічні інтернет-сервіси, волиняни допомагають російським спецслужбам відстежувати та контролювати конфіденційні та службові повідомлення, які передаються через ці сервери.

Про це заявляє депутат Волинської обласної ради Сергій Сівак (Свобода).

Зокрема, всі інформаційні матеріали та повідомлення таких користувачів, у тому числі й різних державних структурних підрозділів та їх працівників, «гуляють» на всім відомих mail.ru, gmail.ru, yandex.ru, rambler.ru, inbox.ru тощо, головні сервери яких знаходяться на території Російської Федерації.

Як зауважує Сергій Сівак, Держдума Росії ще у 2014 році внесла зміни до Закону РФ «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації», чим, власне, зобов’язала власників інтернет-сервісів зафіксувати реєстр інтернет-користувачів та надати його в розпорядження «Роскомнадзора». Цей реєстр підконтрольний ФСБ, ФСК, а також підключений до Системи оперативно-пошукових заходів (СОРМ), що дає змогу цим спецслужбам відстежувати та контролювати будь-яку інформацію миттєво й безперешкодно.

Тобто, «Роскомнадзор» офіційно зобов'язав поштові сервіси mail.ru, а також сервіси Яндекса надавати інформацію ФСБ Росії. Це, своєю чергою, зауважує депутат облради, означає, що всі конфіденційні та службові повідомлення, які в умовах війни передаються через ці сервери, потрапляють прямісінько до рук ворога.

Зі слів депутата, ще у 2014 році СБУ звернулась до Волинської обласної ради та Волинської ОДА з проханням змінити поштові адреси як управлінь, відділів та департаментів, так і особисті електронні адреси працівників цих установ та депутатів. І якщо електронні адреси Волинської обласної ради та Волинської обласної держадміністрації дійсно змінили, то у багатьох працівників цих держструктур, як власне і депутатів, вони все ще є.

«Чого тільки варті російські соцмережі «Вконтакті» і «Однокласники», завдяки яким окупанти визначали лояльність військовополонених ЗСУ, затриманих на контрольованих ними частинах Донецької та Луганської областей», - наголошує він.

Відтак Сергій Сівак звертається до депутатів рад різних рівнів із настійливим проханням видалити адреси електронних скриньок з російських серверів та перейти на українські.

«Закривши доступ до наших, так би мовити, інформаційних каналів, ми певною мірою допоможемо нашим Збройним Силам успішніше протистояти ворогу та, зрештою, перестанемо фінансувати країну-агресора, використовуючи її інтернет-простір», - додає депутат Волинської облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 15 Грудня 2016 19:59
ви хворi на всю голову
підтримую Показати IP 15 Грудня 2016 20:13
Це я помітив 5 років тому і відмовився від їхніх почтових ящиків і пошукових систем. Це суцільний спам з підозрілими затримками. «Вконтакті» і «Однокласники» це дуже обмежений і примітивний контингент
Марія Показати IP 15 Грудня 2016 21:22
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus