USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинських випускників не беруть на роботу

25 Липня 2011 16:26
У ряді районів Волині випускників профтехучилищ не забезпечують першим робочим місцем.
Про це розповів старший помічник прокурора Волинської області з дотримання прав неповнолітніх Олексій Гуменюк, – пише Волинська газета.
За його словами, йдеться про Шацький, Володимир-Волинський та Ковельський райони. А на Горохівщині у 2011-му для неповнолітніх не було заброньовано жодного місця, каже він.
Однак подібну практику освітяни та працівники центру зайнятості назвали радянським атавізмом. Мовляв, нині доволі важко спрогнозувати, якими будуть потреби на ринку праці за рік, не те, щоб за три чи п’ять. Та й, на жаль, кажуть, конкурувати з дорослими неповнолітні не можуть.
«На одне робоче місце нині є вісім охочих, – повідомила директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук. – Тому випускники профтехучилищ, а тим паче шкіл не можуть конкурувати з тими, хто має досвід».
При цьому Кучмук не стала заперечувати того факту, що роботодавці, беручи на роботу молодих фахівців, не завжди сумлінно ставляться до своїх зобов’язань: укладають договори без обумовленої відпустки.
А ще є тіньовий ринок праці, де неповнолітні працюють навіть без необхідного оформлення, – пише видання.
Ще гірші шанси, наголошується, отримати роботу у випускників шкіл.
Загалом в області тих, хто отримав шкільний атестат і не продовжив навчання у середньому-спеціальному або ж вищому навчальному закладі, налічується 904 особи. Із них 600 звернулися за допомогою до центру зайнятості. Правда, роботу отримали лише 68 неповнолітніх.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучано Показати IP 25 Липня 2011 17:16
Оце правда життя, завтра ті, хто не знайшов роботи підуть пити, колотись, красти і не дай Бог, вбивати. А потім держава витрачатиме гроші на те, щоб їх шукати, ловити, сажати, стерегти. В це ще більше грошей, ніж робити безкоштовне або дешеве навчання. Бо за таки кошти за навчання у наших вузах та відсутність спеціальних кредитів - не кожний це може дозволити. Атавізм радянський - це не практика працевлаштування, а освітяни і педагоги - котрі не тільки не дають належної освіти, а й випускають у світ неучів, яких ніхто не хоче брати на роботу. Увесь світ прогнозує ринок праці, та намагається усіх працевлаштувати. Не навязуючи людей фірмам, а створюючи умови, щоб таку молодь вигідно було брати на роботу. Брехня і в іншому - спочатку центри зайнятості відмовляють до 30, бо молодий, а після 35 - бо уже старий. Центри зайнятості не працюють по системі працевласштування, а дбають про рухому статистику - скільки через них пройшло. Саме центри зайнятості - це анахронізм пострадянської доби.
Л А Д О М И Р Показати IP 25 Липня 2011 23:48
Що ти там буркнув про атавізм радянський?
жуковский Показати IP 28 Липня 2011 13:30
Ко мне в компанию в киеве приходит на собеседование молодой парень из ивано франковской области. Спокойный, скромный, вероятно неплохой человек. Окончил ВУЗ в киеве. Но субъективно у меня выходцы из западной украины ассоциируются с политиченским движением СВГОБОДА, Тягнибока. (с ОУН-УПА и так далее). поэтому я принимаю решение не брать. Конечно субъективно, но это мое право как директора и владельца компании и как человека. ненавидящего национализм.
Віщун до жуковский Показати IP 29 Липня 2011 00:51
Колись обовязково настане такий час, що відносно тебе приймуть певне рішення, але воно тобі зовсім не сподобається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus