USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинським ув'язненим щомісяця платять зарплату

14 Квітня 2014 14:30
На Волині є два підприємства, на яких працюють люди, засуджені до позбавлення волі, й отримують зарплатню.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта сьогодні, 14-го квітня.

У підпорядкуванні Державної пенітенціарної служби України у Волинській області є два підприємства, на яких працюють засуджені. Вони займаються деревообробкою, виготовляють меблі, працюють з металом, мають швейне устаткування.

Середня заробітна платня у таких працівників - 370 гривень в місяць.

Однак до роботи залучені лише 45% людей. Начальник управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Олександр Герасимчук каже, що це через те, що мало замовлень.

«Нас фінансують на 35-40% від потреби, це можливість хоч якось виживати. До того ж, засуджені мають змогу назбирати грошей на перший час, щоб, як вийдуть на волю, мали за що жити. Адже є багато таких, хто втратив соціальні зв'язки й лишився без підтримки», - каже Олександр Герасимчук.

Також керівник управління розповів, що засуджені мають сплатити більше 5 мільйонів гривень позовних. Із них відшкодовано лише 144 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus