USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинським селам «світять» європейські гроші

1 Червня 2011 09:01
Україна і Європейська комісія 31 травня у Брюсселі уклали угоду про фінансування проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, етап ІІ».

Угоду підписали перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв та член Єврокомісії з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле, - повідомив УНІАН .

Під час брифінгу після підписання документа комісар ЄС, зокрема, зазначив, що питання гарного управління державою пов`язані не лише з реформами на національному рівні, але також із залученням людей до управління та з урахуванням думок громадян.

У свою чергу Клюєв зазначив, що в рамках цієї угоди місцеві органи влади надаватимуть пропозиції проектів для фінансування у спеціально створеній комісії, яка обиратиме найкращий з них. Перший віце-прем`єр зазначив, що вже під час реалізації першої стадії угоди було запропоновано кілька цікавих проектів, передусім у сфері енергозбереження та енергоефективності, а також у сфері житлово-комунального господарства.

Крім того, Клюєв зазначив, що можуть пропонуватися проекти, спрямовані на вирішення інших проблем місцевого самоврядування, покращення систем водопостачання та водовідводу, прибирання території.

Як повідомила координатор проекту програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» у Волинській області Оксана Гузь, у першому етапі цього проекту на Волині реалізували майже 9,5 мільйона гривень, які пішли на розвиток проблемних сіл – покращення інфраструктури, будівництва соціально важливих об’єктів села тощо. «Всього було реалізовано 57 проектів у 47 селах», - розповіла Оксана Гузь.

Скільки грошей отримає Волинь у другому етапі проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», стане відомо у кінці червня, - каже Оксана Гузь. У минулому етапі на волинські проекти грантодавці потратили близько 470 тисяч доларів. Решту платили місцеві бюджети та громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ха Показати IP 1 Червня 2011 11:02
цікаво в яких е це селах реалізовували такі проекти, щось нічого не чув про це?? На гарну роботу Гузь своюю дружиноньку прилаштував, халявне американське бабло ділити, а самому можна і політикою займатись. До речі, де сам Гузь працює?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus