USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинський «народний бронежилет» не менш надійний, ніж «фабричний»

10 Липня 2014 15:51
Новий спосіб виготовлення бронежилетів для бійців на Сході придумав волинянин Володимир Жуков, він же "Злий". Про це повідомили у прес-службі Самооборони Майдану Волині.

Нагадаємо, волинські активісти придумали спосіб, з допомогою якого можна зробити не гірші бронежилети, ніж ті, які продають фірми-виробники. Активісти кажуть, що плита дуже міцна. Вона пройшла випробування різними видами зброї.

До того ж, як нещодавно повідомлялося, бронепластини однієї з київських фірм не пройшли випробування на Волині - кулі снайперів прошили їх наскрізь.

Володимир Жуков поділився своїми думками та запалив саіврозмовників ентузіазмом і натхненням.

У штабі Волинської самооборони Майдану завжди людно і гаряче. Тут кожен зайнятий своєю справою - збирають речі для відправки бійцям на Схід, формують передачі, а найбільші ентузіасти роблять власноруч бронижилети.

Так, у позаробочий час Володимир Жуков (Злий) приходить на Штаб і починає майструвати. Буває доводиться засиджуватися до 1-2-ї ночі.

- Як ти власне додумався до того, щоб самотужки виготовляти бронежилети?

- А про що ще думати, коли в країні війна?, - дивується Володимир запитанню.

Будучи за фахом інженером-технологом, він, звісно, не міг про це не думати. Але наголошує - втілити ідею вдалося завдяки багатьом небайдужим:

- Ми здешевили вартість жилету власне завдяки збільшенню трудоємкості. А рук у нас не бракує, ентузіастів, бажаючих домопогти, вдосталь.

- За рахунок чого саме вартість цього бронижилету нижча в рази і чи не страждають від цього показники його надійності?

- Наш "народний бронижилет" такий же надійний, як і "фабричний". Бронепластину ми беремо лише найвищої якості, лише сертифіковану, виготовлену у Фінляндії. При мінімальній товщині вона забезпечує максимальний захист.

З МИРУ ПО ІДЕЇ - БІЙЦЮ БРОНИЖИЛЕТ

Здешевлення відбувається внаслідок заміни кевларового покриття десятьма шарами скловолокна, котре намотується на пластину. І от власне це і є найбільш трудоємкий процес.

- Чи не було складно придбати саму бронепластину на ринку? Адже матеріал, так би мовити, специфічний...

- Довелося обдзвонити багатьох дистрибюторів, дійсно, як правило, вони продають цей матеріал лише постійним клієнтам, але коли чули для чого він нам, відразу йшли назустріч.

- Скільки часу вже ви виготовляєте бронижилети за твоїм проектом?

- Займаємося їх виготовленням вже тиждень, наразі готових є 20 штук. Всі вони поїдуть на передову. Перед тим, звісно, пройшовши ретельні випробування усіма видами зброї.



У ПЛАНАХ ВОЛОДИМИРА - РОЗРОБИТИ ВИГОТОВЛЕННЯ КЕВЛАРОВИХ КАСОК:

- Зараз якраз обдумую, як це краще зробити, обмірковую деякі деталі і якщо все вдасться, то в скорому часі почнемо виготовляти каски для наших бійців за аналогом "натівських".

Війна - а, певно, саме так, а не соромливо "непрості часи" чи "буремні події" доречно називати те, що відбувається в країні - для справжніх патріотів є фактором гуртуючим і каталізатором ідей. І коли бачиш скільки ентузіастів готові трудитися для нашої перемоги, сумнівів в тому, що вона таки настане, не виникає.

Розмовляла Тетяна Садюк для Самооборони Майдану Волині
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ФигВам Показати IP 10 Липня 2014 16:41
А чугунные сковородки на живот и спину цеплять не пробовали? Эффект тот же и никакой Финляндии! Зато насколько дешевле и собственные предприятия хоть какой-то работой загружены бы были!)))))
віто до ФигВам Показати IP 10 Липня 2014 18:27
У нас таких, как ты, называют, так же, как в расее - козлы.
фу Показати IP 10 Липня 2014 17:01
москаль і в Африці фігвам
працівник СКФ Показати IP 10 Липня 2014 20:14
Раз ти Жуков впевнений в цій технологіі то бери і ідь з ними на схід а не муч своею некомпетентністю людей на СКФ.Можеш з собою забрати тих хто тебе по *блату* влаштував на СКФ тоді може викоріниться *кумівство* на заводі.
Інший працівник СКФ до працівник СКФ Показати IP 11 Липня 2014 01:33
А ти заяву не пробував у відділ кадрів писати? Якщо ти вже там працюєш і тебе ("працівник СКФ") не помітили досі значить ти нічого не вартий? Знаю Володю давно, як людину яка може будь що і нівчому його не нагібеш, тому не здивований що це він почав бронежилетами займатися. Якщо справді Вовка це ти робив, то в броніку можна бути впевненим на 100%!
Дончанин Показати IP 10 Липня 2014 21:00
"Здешевлення відбувається внаслідок заміни кевларового покриття десятьма шарами скловолокна, котре намотується на пластину" - иными словами (я не касаюсь качества такого покрытия, как по весу, так и удобству либо надежности), имеем стандартную ситуацию, заключающуюся в следующем: на западе дешевле поставить на производство десять роботов, чем нанять одного работника; у нас - дешевле нанять десять работников, чем поставить один автомат.
Волинянка до Дончанин Показати IP 11 Липня 2014 23:02
З одного боку це так, але не забувайте що мова не йде про промислово-оборонний об*єкт, а про маленьку приватку майстерню патріотів. Хлопці роблять, те на що у них є кошти. Цей робот коштуватиме більше, ніж вартість вироблених жилетів. Це не таємниця за сімома замками, щоб розпочати бізнес потрібні кредити і тд. «А медление смерти подобно». Хлопці молодці!
ага Показати IP 11 Липня 2014 00:17
Для тих хто не вкурсі є тести протиосколочного захисту пластини з різних типів зброї http://www.volynpost.com/news/35479-samooborona-vyprobuvala-volynskyj-narodnyj-bronezhylet-foto-video

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus