USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський письменник навчає школярів любові до рідної мови. ФОТО

6 Листопада 2013 11:58
«Приємлю слово, нелукаве» - саме таку назву урок рідномовності , який провів для учнів 7-А класу НВК №9 поет, прозаїк, публіцист, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки письменників України, лауреат Всеукраїнської літературної премії ім. Андрія Головка, Міжнародної премії імені Дмитра Нитченка та обласної літературно-мистецької премії ім. Агатангела Кримського Василь Гей.

У переддень Дня української писемності та мови працівники центральної бібліотеки для дітей організували зустріч з майстром творчого слова і писемності.

Для початку бібліотекар Ірина Гаджиєва розповіла про тернистий шлях, який пройшла наша мова, презентувавши «Історично-скорботний календар української мови». До уваги учні представили слайд-презентацію «Говоримо українською мовою», де відомі люди України висловлювали свої думки про значення і любов до української мови.

Василь Гей завжди жваво і творчо організовує свої уроки. І цього разу учні слухали вірші у виконанні самого автора, за темою поваги до мови, попрацювали практично, відповідаючи на письмові та усні запитання письменника про складні випадки вживання українських слів, правильності наголосів у словах.

Розмова з дітьми була і про суржикову мову, якою так часто розмовляють молоді люди і в той же час давались приклади красивого і правильного спілкування рідною українською мовою.

Серед учнів 7-А класу був присутній найкращий читач Волині, Владислав Шкода, який продекламував своїм одноліткам та письменнику свій власний вірш «Моя мова». Творча, цікава, невимушена атмосфера панувала у читальній залі бібліотеки, яка вилилась в активну зацікавленість у творчості Василя Гея.

Діти залюбки брали книги з автографом автора і бажали продовження в майбутньому ще таких же цікавих інтерактивних уроків різномовності.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus