USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський цукровий завод переходить на альтернативну енергетику

27 Серпня 2013 08:00
Споживати менше газу хочуть на волинському цукровому заводі, - йдеться у сюжеті телеканалу «Перший національний».

Так, на «Горохівському цукровому заводі» ПП «Євроцукор» солодкий пісок роблять з буряків. Для виробництва тонни цукру треба п'ятдесят кубометрів блакитного палива.

Із такими витратами цукор стає «золотим», каже керівник заводу. А минулого року збитки заводу сягнули двадцяти мільйонів гривень.

Директор цукрового заводу Ярослав Кауза зауважує: «В місяць споживаємо газу порядка до 4 мільйони. І при сьогоднішній ціні на газ виникає питання: для того,щоб здешевити цукор - як його менше використати, або як знайти альтернативу?»

Вихід - це закупівля нової техніки, що газ заощаджує. За два роки у Чернівецькій області запрацюють три з семи гідроагрегатів найбільшої в Європі Дністровської ГЕС. Їх загальна потужність буде майже тисячу мегават.
«Це як один ядерний реактор ЧАЕС. Коли введуть в дію всі сім енергоблоків, українська станція стане найпотужнішою у світі», - резюмує Ярослав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus