USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скандал під час зборів на цукровому заводі

15 Липня 2014 12:58
Працівникам ТзОВ ЦЗ «Володимирцукор» більше трьох місяців не виплачують заробітну плату. Якщо за тиждень вони не отримають грошей, обіцяють перекрити дорогу сполученням «Володимир-Волинський-Луцьк».

До такого висновку вони дійшли сьогодні, 15 липня, під час зборів колективу.

Участь у зборах взяв і представник нових власників, в недалекому минулому - колишній голова правління цього заводу Юрій Паращак.

Його виступ з поясненнями, чому виникла заборгованість, чому завод знову не працює, спочатку намагалися слухати уважно. Згодом терпець в людей уривався і на його адресу посипались звинувачення у розкраданні заводу, у його різанні на металолом у переведенні з обробітку цукрового буряка на обробіток цукру-сирцю.

«Незабаром розпочнеться новий навчальний рік. Нам дітей до школи немає, за що збирати», - скаржаться працівники.

«А кредити в банках чим платити? Казки їм розказувати?» - запитує молодий хлопець і відразу ж його підхоплює інший, котрий запитує представника власників: «Чим я заплачу за газ? Вашими обіцянками?»

Ситуацію з зарплатними боргами пояснює працівник заводу Сергій Остапук:

«У 2012, 2013 та 2014 роках колектив працює і борги із зарплати є у кожного різні. З них за 2014 рік за лютий, березень та квітень. Ті, хто був влаштований до 2012 року, мають борги частково за 2012, частково за 2013 роки. Є й такі, хто має борги лише за 2013 рік». Але точної суми заборгованості так ніхто і не назвав.

Своєю чергою, Юрій Паращак розповів, що не працює завод через те, що митниця, використовуючи свій адмінресурс, конкурентів заводу, не дає розмитнити вагони із сировиною.

«Ви знаєте, що митниця була об’єднана із податковою. В них йде спайка, не дає нам працювати, знову ж таки використовуючи рішення судів. Якби ми працювали, то на сьогоднішній день переробили б 100 тисяч тонн сировини. От і була б заробітна плата, робота і реконструкція заводу», – розповів Юрій Паращак і додав, що Володимир-Волинський цукровий завод єдиний в Україні, який подав заявки на роботу у міжсезоння.

Щодо зарплати, то її пан Паращак обіцяв виплачувати частинами і назвав кілька варіантів розвитку подій. Згідно з одним з них завод має запрацювати. За іншим - вирізати ще півзаводу і погасити борги із зарплати. Радив писати у прокуратуру заяви на керівництво заводу, але передбачав розвиток подій за яким, керівника хоч і осудять, та він потрапить під амністію, а люди все одно залишаться без зарплати.

Зі слів працівників заводу, вони подали до прокуратури Володимира-Волинського колективне звернення ще у травні, але жодною реакції не було. Не надійшло навіть банальної відписки.

Розмовляв Юрій Паращак з працівниками заводу на підвищених тонах, казав, що нічого їм не обіцяв, а тим, кому не подобається робота заводу, радив забирати трудові книжки і йти працювати на інші підприємства. На питання працівників, «Що їм робити?» – відповідав - «Запустити завод».

Зробити це обіцяв з наступного тижня як і виплатити 50% зарплати за один із місяців.

Працівники заводу були налаштовані рішуче, говорили навіть про перекриття дорогисполученням «Володимир-Волинський-Луцьк», але з цим вирішили зачекати на тиждень.

Зауважимо, наразі ТзОВ ЦЗ «Володимирцукор» зареєстрований у місті Рогатин Івано-франківської області. Деякі ЗМІ повідомляли, що "Володимирцукор" входить в корпорацію "Техно-центр" братів Юрія та Валерія Келестиних. Останнній був депутатом Верховної Ради від Партії регіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
З княжого Показати IP 15 Липня 2014 14:50
Оте чудо за трибуною ще й в депутати йшло, Що той Паращак. судимий робить на заводі? Люди, хтіли дорогу перекрити, то так і тре було зробити.
.... Показати IP 15 Липня 2014 15:04
Паращак так просто їздити не буде...він точно запустить завод ...не потрібно гнати на нього
Яшка Показати IP 15 Липня 2014 15:43
А чому до сих пір по всіх напевно цукрових заводах не виплачують дивідентів по акціях.
Яшка Показати IP 15 Липня 2014 15:48
До речі пора прокуратурі розібратися із цукровими заводами.
макс Показати IP 15 Липня 2014 18:03
Та скільки можна терпіти засилля бандоти і "бізнесменів купи-продцй"?! Все, що 70 років будувалося, якісь зас....ці розікрали за 20 років"! Питання - на...х...на така держава. яка спокійно дивиться, а в певних випадках і заохочує таке бл...о.?!!!
333 Показати IP 15 Липня 2014 22:02
Така ж сама доля чекає і Горохівський цукровий завод. Яка може бути причина у митниці чи сирцеві, коли на наших землях треба вирощувати цукровий буряк і з нього робити цукор.
444 до 333 Показати IP 15 Липня 2014 22:13
Ох який ти розумний!
555 до 444 Показати IP 17 Липня 2014 09:10
а ти такий.... еуропеець!!!!
петя Показати IP 11 Серпня 2014 19:20
справа 5004/1694/11 завод 2 роки як банкрут і вже 5 разів перепроданий http://reyestr.court.gov.ua/Review/39647916

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus