USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин - генеральний консул України в італійському місті.ІНТЕРВ'Ю

5 Серпня 2013 10:00
Виходець із Володимир-Волинського нині - Генеральний консул України у Неаполі. А розпочинав він свій шлях із професії слюсаря у місцевому АТП.
Історію Леоніда Домарецького розповіло Місто Вечірнє.

Виходець із простої сім’ї водія та касира Леонід Домарецький у 1980 році він закінчив Володимир-Волинську ЗОШ №2. Звісно, у нього було багато мрій, і одна із них - стати перекладачем. Прагнучи її досягти, він старанно вивчав іноземну мову. Не вступивши одразу після школи до університету, юнак спробував себе у робітничій професії і розпочав свій трудовий шлях слюсарем у Володимир-Волинському АТП.

Пропрацювавши там рік, він вступив на престижний факультет романо-германської філології у Київський національний університет ім. Тараса Шевченка.

Отримавши омріяний фах перекладача-референта з іспанської та англійської мов і викладача іспанської мови, юнак …пішов на строкову службу у армію.

Оскільки він уже був випускником ВУЗу і володів іноземними мовами, то служити йому довелося аж у далекій африканській країні Гвінеї-Бісау. І тільки після повернення з армії Леонід розпочинає дипломатичну кар’єру. Щоправда, це було уже не в нашому місті, а у Києві. Саме у столиці він зустрів свою майбутню дружину, тут став на рушничок щастя, тут народились і виросли його троє дітей.

Із 1993 по 1997роки Леонід Петрович пропрацював у Консульському управлінні МЗС України – спершу аташе, потім - третім і другим секретарем відділу службових відряджень. А вже із 1997 і по 2000 роки перебував у відрядженні в Посольстві України в Аргентинській республіці.

Робота консула зазвичай включає в себе постійні переїзди. З 2000 по 2002 роки Леонід Петрович працював у Києві, а з 2002 по березень 2006 – у Барселоні, із 2006 по 2008 - знову на Батьківщині. З 2008 року і донині він перебуває у Неаполі у довгостроковому відрядженні. З 1 грудня 2012 року наш земляк - Генеральний консул України у Неаполі.

- Леоніде Петровичу, скажіть, будь ласка, а як ваша сім’я ставиться до таких переїздів у різні кінці світу?

- Моя дружина мене підтримує і розуміє. Адже це моя робота, і я мушу їхати туди, куди наразі потрібно. Найбільше, звісно, потерпають діти, адже їм неодноразово доводилося змінювати місце навчання, коло друзів.

- А яка специфіка вашої роботи?

- Робота консула – це постійна робота із людьми. До нас за допомогою, порадою, консультацією щодня звертаються в середньому 150-200 людей. Якщо приходить сто і менше – це майже вихідний. А був такий день, коли звернулося 287 чоловік. Кожного слід вислухати і допомогти, захистити їхні права. В основному, це українські заробітчани, адже у Італії їх досить багато: офіційно – тисяч 200, а неофіційно, звісно, точно не скажеш – мабуть, втричі більше.

- Як облаштовано побут для працівників консульства у Неаполі?

- Інфраструктура дуже зручна. Усе необхідне знаходиться на невеликій відстані одне від одного. Мені, щоб дістатися від квартири до офісу, треба пройти приблизно 50 метрів. Є приватна охорона. Для клієнтів теж усе необхідне розміщене в одному діловому центрі.

- Ваша робота вимагає постійного перебування в одному офісі?

- Ні. Ми проводимо виїзні прийоми у Калабрії – це на відстані 500 кілометрів. Постійна співпраця у нас із українською діаспорою. Зокрема, посольство бере участь в урочистостях, які проводяться в українській школі у Казерті.

- Як Ви любите відпочити?

- Після напруженого робочого дня люблю почитати книжку і пограти в шахи. А у вихідні – відпочити із друзями.

- Як часто випадає можливість потрапити у Володимир-Волинський?

- Тут живуть мої батьки і, звісно, при першій нагоді я прагну приїхати сюди. Щоправда, це вдається не так часто, якби того хотілося. Зараз я у відпустці, і хоча вона називається щорічна, проте - перша за три роки.

- З ким іще підтримуєте стосунки у місті?


- У Володимирі-Волинському живуть мої друзі ще зі шкільної лави – я із задоволенням з ними спілкуюся.

- Яким стравам надаєте перевагу?


- Найбільше я люблю морепродукти.

- Самі вмієте готувати?


- Вмію і люблю. Можу сам відварити креветки. Приготовані мною спагеті із мідіями виходять не гіршими, ніж у ресторані.

- Чим особлива Італія і, зокрема, Неаполь?

- Тут дуже гарно. Безліч історичних пам’яток, зокрема, таких, які лишилися ще з часів Римської імперії. Коли їдеш на машині, то кілометрами тягнуться оливкові гаї. Тричі на рік тут збирають врожай апельсинів. А ще в Неаполі – найсмачніша в світі кава.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВІВАТ Волинським новинам Показати IP 5 Серпня 2013 14:06
некоректна стаття ВН!!!І заголовок! Як завжди!!! Переплунають праведне з грішним. А волинські лохи ковтанють це. Але чому дивуватися, якщо вони беркут банять...Читайте волиняни...гордіться... але іноді ж гортайте Вікіпедію! P.S. Цікаво скільки проживе цей коментар?
ВНам Показати IP 7 Серпня 2013 14:26
Гарно гарно працюєте! Добре, що хоч виправляєте!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus