USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянина відзначили «Червоною зіркою»

20 Липня 2012 17:25
Орден «Червоної зірки» датований 10-м вересням 1944 року вручили ветерану Великої Вітчизняної війни командиру ракетної дивізії, що дислокувалась у Луцьку, Миколі Спіріну.

Про це йдеться на сайті ОДА Волині.

Як розповів заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, раніше фронтовик не отримав залуженої відзнаки. Мовляв, сьогодні, через 68 років, за сприяння Консульства Російської Федерації у Львові, нагорода знайшла свого Героя. Виконали цю почесну місію консули-радники генерального консула Російської Федерації у Львові Євген Коровін та Вадим Басинський.

Крім того, вони вручили Миколі Спіріну за бойові заслуги Пам’ятну медаль «65 лет Курской Битвы» та Пам’ятный знак «70 лет Битвы за Москву».

Із високими нагородами фронтовика привітали його рідні, однополчани, представники влади та консульства Російської Федерації у Львові.

Зокрема, заступник голови облдержадміністрації відзначив, що «Микола Спірін завоював орден «Червоної зірки» своєю кров’ю, потом, сльозами, і, нарешті – Великою Перемогою».

У свою чергу, консул-радник генерального консула Російської Федерації у Львові Євген Коровін зачитав ветерану вітання міського голови Москви Сергія Собяніна.

Від імені усіх однополчан, вітав Миколу Спіріна Михайло Єрлін – начальник вузлового зв’язку ракетної дивізії, яка дислокувалась у Луцьку під час Великої Вітчизняної війни.




Довідково:

Микола Миколайович Спірін – 1924 р. н., уродженець Красноярського краю Російської Федерації. Був призваний до лав Російської Армії у 1942 році. Фронтові дороги ветерани пройшли Україною, Білорусією, Німеччиною та країнами Прибалти.
Після завершення Великої Вітчизняної війни Микола Спірін далі продовжував службу в Радянській Армії, яку залишив 1967 році у облдержадміністрації.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
йован Показати IP 20 Липня 2012 20:58
йолопи, яка ракетна дивізія в луцьку під час вітчизняноі війни
тиць-здиць Показати IP 20 Липня 2012 22:37
При совку в газетах була така рубрика:"наґрада нашла ґіроя"... Просльозився
Александр до тиць-здиць Показати IP 21 Липня 2012 12:20
Не все цели нашла его ракета((
облдержадміністрація Показати IP 20 Липня 2012 23:26
щось останнє речення довідки якось дуже дивно звучить. Яка то служба у облдержадміністрації?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus