USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В’язні-кухарі показували кулінарну майстерність. ФОТО

17 Липня 2013 10:48
Конкурс «Кращий кухар» відбувся у Катеринівській виправній колонії №46 та Городищенській виправній колонії №96 серед засуджених, – інформує Волинська правда.

Головна мета конкурсу – підвищення та покращення якості харчування засуджених. Головним завданням є стимулювання та мотивування кухарів їдалень установ виконання покарань, створення сприятливих умов для організації харчування.

Заступник начальника управління ДПтС України в Рівненській області Володимир Пучко розповів, що конкурс складався з двох частин.

«Теоретичної, де засуджені мали показати теоретичні знання з основ безпеки праці, товарознавства харчових продуктів, основ фізіології харчування, санітарії та гігієни і практичної, де засуджені мали приготувати страви із набору продуктів передбачених нормами харчування», - пояснив він.

Набори продуктів за різними нормами харчування шляхом жеребкування розподілили між учасниками. Завданням кухарів було приготувати першу страву, гарнір, м’ясну або рибну страву та салат.

Під час конкурсу засуджені готували борщ, розсольник, суп картопляний, картопляне пюре, кукурудзяну та ячмінні каш, смажені кабачки, салати із свіжих овочів, м`ясо курей відварне та тушковане, смажену рибу.

«За результатами жеребкування на конкурсі я готував розсольник, рибу смажену та картопляне пюре», – розповів засуджений Олександр.

Комісії на чолі з начальниками установ провели оцінювання запаху, смакових якостей, оформлення страв тощо та з урахуванням балів, отриманих за теоретичну частину, визначили переможців конкурсу. Всі учасники конкурсу отримали дипломи.

У Городищі, де відбувають покарання довічники, найкращим кухарем став Володимир з Волинської області, засуджений за розбій.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
доцент Показати IP 17 Липня 2013 11:41
...і також готували чефір:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus