USD 39.50 39.85
  • USD 39.50 39.85
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.90

Видадуть книжку про волинян – в’язнів концтаборів

30 Серпня 2011 11:36
Про долю волинян, які були в’язнями концтаборів, остарбайтерами, або народилися у фашистській неволі, буде створена збірка спогадів у рамках проекту «Говорить пам’ять!».
Також планується відкриття тематичної музейної кімнати у Луцьку, - інформує Волинська ОДТРК.
Цей проект за підтримки «Міжнародного фонду «Взаєморозуміння і толерантність» реалізує Луцька міська громадська ветеранська організація «Спілка в’язнів – жертв нацизму».
Співпрацю з «Міжнародним фондом «Взаєморозуміння і толерантність» започаткувало громадське об’єднання «Волинські перспективи».
Як розповіла голова його правління Ніна Пахом’юк, вигравши конкурс за іншим напрямком, об’єднання створило соціальну перукарню, надає жертвам нацизму послуги з реабілітації та масажу. Зараз бере участь у зборі матеріалів, щоб 11 квітня наступного року – в Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів – експозиція була готова.
Збирати спогади колишніх в’язнів концтаборів допомагають також волонтери, зокрема студенти історичного факультету ВНУ імені Лесі Українки, які вивчають музейну справу. Методична підтримка в організації виставки – за Волинським краєзнавчим музеєм.
На Волині залишилося 450 колишніх в’язнів – жертв нацизму, у Луцьку таких людей – 129.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus