USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Вимагав гроші за навчання дітей в училищі

4 Квітня 2012 11:23
Директор училища в Нововолинську вимагав у батьків гроші за навчання їхніх дітей у державному навчальному закладі. Загалом «зібрав» 16 тисяч гривень.
Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.
За інформацією старшого помічника прокурора області з питань захисту прав і свобод дітей Олексія Гоманюка, директор ПТУ у серпні 2011 року зібрав у адміністративному приміщенні батьків учнів 1 курсу і вимагав у них оплату за навчання. Гроші в сумі 800 гривень з кожного учня потрібно було сплатити на вказаний рахунок.
Цим керівник порушив вимоги законодавства, якими передбачено, що професійно-технічна освіта здобувається громадянами України в державних і комунальних навчальних закладах - безоплатна.
28 людей виконали вимогу керівника-освітянина і перерахували на рахунок ПТУ майже 16 тисяч гривень. Батьки учнів платили різні суми: від 200 до 800 гривень.
Прокуратура міста Нововолинська порушила кримінальну справу щодо цього директора за фактом незаконної вимоги оплати за навчання у державному навчальному закладі за ознаками складу злочину, передбаченого статтею 183 частиною 2 Кримінального кодексу України.
У справі триває досудове слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
V Показати IP 4 Квітня 2012 12:12
Так не собі ж в кишеню клав, а на рахунок ПТУ перераховували, а скільки таких є що тупо для себе беруть і навіть не приховують цього і не в гривнях, чого тими не займетесь? А то зловлять "зайця" в електричці чи директора районного ПТУ, чи міліціонера, який сам собі в паперах відсоток успішності збільшував і репетують на весь світ: "Ой, які ми успіхи робимо в боротьбі з корупцією!!!!", бо ж всім зрозуміло, якщо до крупнішої "рибки" сунетесь, то негайно по руках надають і пельки позатикають. Вже задрали своєю показухою.
н Показати IP 4 Квітня 2012 13:39
Перевірке яке нещасне фінансування виділяє влада на цей заклад і тоді будете говорити за ті кошти які він просив для того училища.
Не учень Показати IP 4 Квітня 2012 17:47
Оправдать!
Joko Показати IP 30 Квітня 2012 12:36
It's a joy to find sooemne who can think like that

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus