USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Випускники шкіл не отримають вчасно документи про освіту

18 Квітня 2016 11:59
У школах побоюються, що нова програма підготовки атестатів та свідоцтв до друку не працюватиме нормально.

Причиною цього стало нове програмне забезпечення від компанії «Нові знання», яка розробила програму-клієнт Державної інформаційної системи освіти (ДІСО), яка покликана замінити діючу систему підготовки до друку документів про базову та середню освіту, - повідомляють на сайті ТСН.

Втім, компанія почала розробляти програмне забезпечення лише в грудні минулого року, а інформація у школах не перевірялась. Зокрема, поле призначене для назви закладу часто закоротке, наявні помилки щодо класифікації навчальних закладів, а також неможливо внести інформацію про кількість класів у школі. Тож, наразі у програму можна внести лише дані про навчальний заклад, а дані власне випускників, які вказуються у документах про освіту вбити в програму наразі неможливо.

Програму для внесення інформації про випускників, школи отримають лише наприкінці цього місяця, і в разі, якщо програмне забезпечення виявиться недопрацьованим, то потрібно буде негайно відновлювати доступ до існуючої програми внесення даних.

Окрім того, як повідомив директор СШ №118 міста Києва Сергій Горбачов, дані у нову програму пропонується вносити вручну, без їх перенесення із наявної бази. Зі слів Горбачова, видача атестатів із запізненням може завадити випускникам цьогоріч вступити до вищих навчальних закладів Видання зазначає, що МОН 24 березня видало наказ №319, яким відмінило існуючу програму підготовки документів про освіту. У школах нарікають, що такі зміни варто було проводити на навчального початку року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus