USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Виставка у Луцьку: виручені кошти – на лікування постраждалих у Києві

26 Січня 2014 21:00
Виставка ікон на склі, намальованих дітьми, відкрилася у Луцьку. Виручені від виставки кошти підуть на лікування постраждалих у сутичках в Києві. Урочисте відкриття художньої виставки студії, яка діє при монастирі Святого Василія Великого в Луцьку, відбулося 24 січня в Будинку художника Волинської організації НСХУ, - інформує «Волинська правда».

Керівник студії Тетяна Мялковська презентувала виставку. Вона зауважила, що по сьогодні греко-католицька церква є мирною та патріотичною. Тому і теми для представлених робіт обрані християнські та патріотичні. Роботи виконані руками дітей недільної школи, яка діє при монастирі. А керівником юних митців є луцька художниця Галина Черниш. Впродовж року було намальована 40 ікон на склі. Побувала виставка і за кордоном. Півроку вона представлялася в Литві, після чого – в Польщі. Наразі повернулася на батьківщину, однак вже надходять нові цікаві пропозиції.

Галина Черниш висловила сподівання, що ті зернини, які сіються в маленьких дітей, проростуть, мов у доброму грунті.

Ігумен монастиря – отець Терентій повідомив, що виставка здійснюється з подальшою можливістю продати представлені роботи дітей недільної школи. А виручені кошти підуть на лікування постраждалих у сутичках у столиці.

«Це наша лепта у боротьбу за права і свободи людей в Україні», - висловився він.

Під час заходу хор монастиря виконував християнські пісні, зокрема – «Отче наш».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus