USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

«Історія східних народів» залишилась без ілюстрацій. ФОТО

31 Липня 2013 15:07
«Видатна поетеса Волині» - під такою назвою відкрилася виставка у Державному архіві Волині. Вона присвячена 100-річчю від дня смерті Лесі Українки.

«На виставці експонуються друковані видання науково-довідкової бібліотеки Держархіву. Зокрема: «Кам’яний господар», видане у Львові у 20-их роках, фотоепічна книга «Народні мелодії з голосу Лесі Українки», надрукована у Києві та «Стародавня історія східних народів», видана у Катеринославі у 1916 році,» - розповіла головний спеціаліст відділу інформації та використання документів Держархіву в області Наталія Кузьміна.


«Цікаво те, що «Історія східних народів» писалася тоді, коли Леся Українка була дуже хвора. Вона мала її доопрацювати і зробити чудові ілюстрації. Але хвороба завадила. Видання побачило світ без ілюстрацій, лише фотографія поетеси у тому віці, коли вона писала цю працю, і світлина «Білого будиночку» в Колодяжному».



Зі слів працівників Держархіву, виставка діятиме протягом десяти днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ростислав Показати IP 25 Грудня 2014 23:18
Знайдіть перше видання "Стародавньої історії народів сходу".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus