USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як, кого і за скільки оздоровлювали влітку на Волині

21 Серпня 2014 14:33
Майже три мільйони гривень викроїли із міської «скарбнички» на оздоровлення дітей у таборах.

Про це під час постійної комісії з питань освіти, науки, культури, мови повідомив начальник управління у справах сім'ї та молоді Луцької міської ради Олексій Веремійчик сьогодні, 21 серпня.

Із цих коштів 150 тисяч гривень виділили за підготовку до оздоровчого періоду. Із державного бюджету на оздоровлення дітей надійшло більше 578 тисяч гривень субвенцій.

У межах Волинської області працювало 28 таборів денного перебування, з них 26 – на базі загальноосвітніх навчальних закладів. Всі табори працювали з 9 до 13 години, за стабільним графіком. Дітлахів забезпечували дворазовим гарячим харчуванням.

Разом з тим у шкільних таборах оздоровлювалися діти не лише за гроші з міського бюджету, а й за спонсорські батьківські кошти.

Так, у таборі «Ровесник» оздоровлювали дітей протягом трьох змін. З 12 червня по 2 липня табір приймав першу зміну, під час якої оздоровили 207 дітей. У другій зміні відпочивали 205 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Цей період тривав з 4 липня по 24 липня. Третя зміна «прийняла» 215 дітей пільгових категорій - з 27 липня по 16 серпня.

Таким чином, усього на теренах Волині оздоровили 627 дітей. Як спосіб раціонального проведення літнього часу, широко використовували туристичні походи, спортивні майданчики та наметові містечка.

За сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у туристичному комплексі «Буковель», що на Івано-Франківщині, оздоровили 933 школяра з Луцька. Крім того, у Буковелі прийняли четверо діток із Автономної Республіки Крим.

Також у санаторії «Згорани» за міський кошт відпочивали 23 дитини військових, які воюють у зоні АТО.

Загалом, серед тих, кого оздоровили влітку було 115 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 154 – діти-інваліди, 229 - чорнобильці і 797 тих, які перебувають на диспансерному обліку, 1271 дітей з багатодітних сімей, 220 з малозабезпечених сімей та 2 дитини, батьки яких загинули внаслідок нещасних випадків на виробництві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus