USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині позбавляли стипендії дітей-сиріт

14 Лютого 2014 16:10
Недоліки у роботі закладів профтехосвіти Волині виявили під час ревізії державної фінансової інспекції.

Про це стало відомо під час засідання колегії управління освіти і науки облдержадміністрації з розгляду питання: «Аналіз результативності роботи установ та закладів професійно-технічної освіти області за 2013 рік та завдання щодо реалізації освітньої політики в регіоні на 2014 рік», що відбулося 14 лютого.

Про недоліки, які виявила державна фінансова інспекція під час проведення ревізій у закладах профтехосвіти протягом 2013 року, розповів начальник управління Олександр Хомич. Так, стипендіальна комісія ПТУ №11 Нововолинська позбавила стипендій учнів за пропуски без поважних причин та незадовільну успішність, в тому числі дітей-сиріт.

«Це взагалі суперечить вимогам нормативних документів і людському моменту – як це, залишити дитину-сироту без стипендії?», - обурився Олександр Хомич.

Майже на 10 тисяч гривень виявили порушень під час нарахування відпускних, заробітної плати, щорічної винагороди у декількох навчальних закладах області. Також виявляли факти, коли відсутніх під час занять учнів включали в заявки на харчування і на них списувалися продукти.

Зі слів начальника управління освіти та науки, матеріали ревізії свідчать про незадовільну організацію фінансово-господарської діяльності в окремих закладах. Внаслідок цього потрібно ставити завдання проаналізувати роботу бухгалтерських служб та обґрунтувати утримання їх штатної чисельності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2014 16:32
Позбавити учня-сироту стипендії може дуже бездушний чиновник, цим він штовхає сироту до крадіжок.
Дмитро Показати IP 14 Лютого 2014 16:42
Це коїться у всіх бюджетних організаціях,просто оказались якісь відповіальні контролюючі органи. Заходять в бюджетну організацію перевіряти,гроші в морду, а він тільки ходить на 1-2 дні натиждень щось там для годиться подивиться і все.Мертві душі, а облік платних послуг- це в міре фантастики,що тільки не видумують,щоб їх в карман класти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus