USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Як планують вирішити майбутнє Ковельської лікарні залізничників

11 Жовтня 2016 16:15
Створити госпрозрахункову поліклініку та зберегти цілісний майновий комплекс вузлової лікарні станції Ковель пропонують в облраді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 11 жовтня.

Член комісії Сергій Слабенко пропонував створити на базі Державного закладу «Вузлова лікарня станції Ковель» Державного територіального-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» комунальне підприємство «Вузлова лікарня станції Ковель» Волинської обласної ради. Він пропонував зареєструвати штатний розпис КП за діючим штатним розписом лікарні. З його слів, до проекту рішення він долучив звернення трудового колективу, рішення, ухвалені Ковельською міськрадою про звернення до облради щодо створення комунального підприємства.

Член комісії Святослав Кравчук зауважив, що таким проектом рішення депутат пропонує кошти усіх мешканців Волині спрямовувати для Ковельської лікарні залізничників. Він відзначив, що Ковельський міський голова та міськрада хочуть перекласти проблеми на плечі облради і розкидати фінансування на всю територіальну громаду.

«Якби мер був господарем, він просив би нас передати майновий комплекс – це діамант, який поки що не світиться. Мати таку кількість об’єктів і земельну ділянку і від неї відмовитися – я не розумію таких речей», - зазначив депутат. З його слів, після передачі об’єкта в міську комунальну власність Ковеля можна буде розвинути поліклініку, не вкладаючи ані копійки бюджетних коштів та залучивши представників бізнесу. На думку депутата, у Ковелі зараз «немає господаря».

Член комісії Вячеслав Рубльов зауважив, що раніше Мінінфраструктури «кинуло» і лікарів лікарні, і залізничників, сказавши, що це проблеми області. Тоді Ковельський міський голова не взяв на баланс міста лікарню, тому облрада ухвалила рішення про прийняття на баланс цілісного майнового комплексу для його збереження. З його слів, сьогодні відбулася зустріч голови облради з представниками колективу закладу та головою управління охорони здоров’я ОДА. Під час зустрічі дійшли до висновку, що існує єдиний вихід – створення госпрозрахункової поліклініки, яка буде правонаступником юридичної особи і частково зароблятиме кошти, а частково дофінансовуватиметься з обласного бюджету. У частині приміщень пропонують облаштувати відділення хоспісу, частину – передати медучилищу, центру екстреної медичної допомоги, а також зберегти цех виготовлення протезів.

Майновий комплекс буде збережений та перебуватиме у власності облради. З його слів, лікарі погодилися на те, що медична комісія запропонує, які апарати будуть потрібні поліклініці для нормальної роботи. Таким чином, госпрозрахункову поліклініку частково фінансуватимуть з обласного бюджету, хоспіс отримуватиме фінансування з коштів державної медичної субвенції, медичне училище є закладом, який сам себе забезпечує, але потребує території для розширення навчальної бази. Протезний цех та центр екстреної медичної допомоги також фінансуватимуться за кошти державної медичної субвенції. Медична субвенція, зі слів депутата, перекриє більшість коштів, які зараз витрачають з обласного бюджету на функціонування вузлової лікарні.

Зі слів начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігоря Ващенюка, працівників лікарні «кинули», адже у них зараз немає ані навантаження, ані відповідного обладнання. Хоспіс, на його думку, потрібно створювати, тому що кошти працюватимуть на громаду, до того ж, це послуга, яка є затребуваною. До того ж, у Ковелі існує проблема скорочення ліжкового фонду (у місті потрібно скоротити 150 ліжок), тому недоцільно додавати місту ще й залізничну лікарню.

Своєю чергою, голова громадської ради при Ковельській міськраді Микола Печенюк пропонував зібрати круглий стіл та поспілкуватися з громадськістю Ковеля, працівниками лікарні, адже, з його слів, є звернення 150 працівників закладу, які виступають за цілісний майновий комплекс без хоспісу.

У підсумку, члени комісії не підтримали проект рішення про створення КП, який пропонував Сергій Слабенко. Натомість пропонували підтримати проект рішення, який передбачає створення Ковельської госпрозрахункової поліклініки як правонаступника медичного закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 11 Жовтня 2016 20:44
Пішли відкати.... На базі вузлової лікарні треба створити обласну психлікарню і звільнити для реставрації замковий комплекс Радзивілів у Олиці..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus