USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Як скасувати другу зміну в луцьких школах

5 Лютого 2016 14:47
Для того, аби луцькі школярі всі вчилися у першу зміну, потрібно добудовувати діючі навчальні заклади, або будувати нові.

Про це говорили під час другого пленарного засідання третьої сесії міської ради сьогодні, 5 лютого.

Так, під час звіту про виконання освітньої програми в місті, депутат від фракції «Укроп» Олександр Кравченко запитав у начальника управління освіти Олега Гребенюка, чи меншає в Луцьку учнів, які ходять в школу в другу зміну.

Зі слів Олега Гребенюка, дітей, які вчаться у 2 зміну, не меншає. Це, зокрема, пов’язане з тим, що в деяких школах є по 7 перших класів. Відтак, приміщення в першу зміну мусять звільнити для «першачків», бо класних приміщень не вистачає. Крім того, раніше, коли будувалися школи, не передбачалося поділу класів на групи, приміром, для вивчення іноземної мови. Тому частину дітей мусять перевести в другу зміну.

«Намагаємось формувати класи, щоб було в них не більше до 30 учнів. Хоч і законодавство нині не забороняє формувати класи по 40-45 учнів, але ми вважаємо, що це погіршить якість навчання. В другу зміну не ходять одинадцяті класи, перші-треті класи, дев’яті. У найближчий період ми не зможемо відмовитися від другої зміни. Думаю, коли запрацює 27 школа, то деякі школи будуть розвантажені», - зазначив він.

А міський голова Микола Романюк додав, в школах Луцька навчаються близько 1900 дітей із прилеглих районів, що теж впливає на навантаження навчальних закладів міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Мама учня Показати IP 5 Лютого 2016 14:58
А для чого?
НІНА Показати IP 5 Лютого 2016 15:03
Чому біля 22 школи відали таку тереторію під стоянку коли можна було добудувати корпус школи для 1 і 4 класів щоб діти немучились в другу зміну а батьки спокійно чекалиб дітей додому . Відробиш 12 годин і біжиш в школу бо темна ніч боїшся як дитина перейде дорогу коли наші любі водії навіть в день невміють пропустити дитину на пішоході біля Дитячої лікарні. Хіба наша влада проце думає.
НІНІ до НІНА Показати IP 5 Лютого 2016 15:53
А тому, шановна пані, що Чорнусі, Стефановичу і іже з ними, будувати дев"ятиповерхові вулики і іншу непотріб набагато вигідніше, як школи чи садочки. З освіти який прибуток? А з житла- живі балабаси, знову ж таки- потрібним людям з мерії віддячити потрібно! А з нас, сірих та убогих, що візьмеш, крім аналізів, і ті хрінові.
Анонім до НІНІ Показати IP 5 Лютого 2016 17:26
100000%!!!! Згода.
Лучанка Показати IP 5 Лютого 2016 15:26
А нема чого брати в Луцькі школи учнів які не прописані в місті. Ось Вам вирішення проблеми.
Лучанин до Лучанка Показати IP 5 Лютого 2016 16:10
Так за Вашою логікою селяни не зобов"язані постачати продукти в Луцьк- Ви ж у селі не приписані, отже- їжте асфальт! Що за "вєлікогарадской" шовінізм? За голодом заскучили?
Лучанка до Лучанин Показати IP 6 Лютого 2016 10:53
А я і не споживаю ваші продукти. Кожного тижня скупляємось у Польщі, там і ціни нижчі і якість вища.
Лучанин до Лучанка Показати IP 6 Лютого 2016 17:06
То й газуйте в Польщу і там качайте права. Впевнений, вельможне паньство швиденько загонить Вас у стійло!
читач до Лучанка Показати IP 5 Лютого 2016 21:32
Не пишіть дурниць. Чим діти, які не прописані в місті, гірші тих, що там прописані. Це якийсь "приписковий шовінізм". Вирішенням проблеми є будівництво нових шкіл. Місто повинно рости і розвиватись. Скільки шкіл збудували в Луцьку за останні 20 років? Та жодної!!!! Наш славетний древній Луцьк вже давно перетворили на забитий дотаційний депресивний регіон, який фактично не розвивається, із мізерними доходами населення і просто ганебним комунальним господарством (один тільки факт відсутності влітку гарячої води чого вартий) і т.д і т.п.
123 Показати IP 5 Лютого 2016 15:32
наша влада наложила на людей велику купу, обовязків ,з себе знявши всю відповідальнісьть,доречі романюку ваші внуки теж з району вчаться в першій школі ,, але там теж дві зміни,,
Мама Показати IP 5 Лютого 2016 15:56
Не брати дітей з сіл дітейдо луцьких шкіл. У селах є школи,скільки ми міські будемо страдати через нашесть сільських дітей. Ну хай би було так,якби було місце.А то ми мучимося, мучимо своїх дітей у другу зміну,бо вчаться селюки. Має міську прописку, хай вчиться,не має хай їде звідки приїхав
Дякуватибогуживуневл до Мама Показати IP 5 Лютого 2016 16:44
Страждають люди від нашестя саранчі щурів або диких свиней а не від дітей .Сільські діти не основний фактор . Не так їх багато і навчається. А Луцьк -то такі самі Липини тільки трохи більші Таке саме село
читач до Мама Показати IP 5 Лютого 2016 21:36
Шановна, "нашесть дітей" не може бути в принципі. Це у Вас в голові нашестя тараканів, от і страждаєте від цього.
Проктолог Показати IP 5 Лютого 2016 15:56
Киця з директора пішов, щоб собі геморою не придбати.
456 Показати IP 5 Лютого 2016 16:25
Неподалік ЗОШ 22, є школа №19. Тут навчаються в одну зміну. Кількість дітей близько 500, хороші вчителі, приміщень достатньо, але ж це звичайна школа, а більшість батьків ведуться на вивіску - гімназія, ліцей тощо. Проаналізуйте результати ЗНО і зрозумієте, що більшість шкіл міста мало відрізняються щодо цього показника, окрім, можливо, кількох гімназій.
Виктория Показати IP 5 Лютого 2016 16:44
Я віддала свою дитину в міську школу,тому що тут рівень освіти інший, і у вас "шановна", немає права ділити дітей на "селюків" і "міських",тому що вам ще до "селюків" далеко ср*ти.......
Лучанка до Виктория Показати IP 5 Лютого 2016 17:21
Так чому ваша дитина в сільській не вчиться ,а то для Луцьких дітей місця в садочку немає із-за таких як ви ((((
Виктория до Лучанка Показати IP 5 Лютого 2016 18:56
тому що моя дитина пройшла на конкурсній основі,тому і вчиться в міській школі....
Анонім до Виктория Показати IP 5 Лютого 2016 17:25
Ооо. яка культура!!! Яка різниця,з села, чи з міста, нащо ж матюки?!
мама до Виктория Показати IP 5 Лютого 2016 22:04
мами із сіл хвастаються навчанням у селі. бо там вчителі не хабарники і діти добріші.
Тарас Чурило Показати IP 5 Лютого 2016 16:48
Якби крали менше то школи і садочки нові були б і, ніякої тоді б другої зміни. Про 27 школу казати не переказати скільки грошей зникло.
Ірина Таран Показати IP 5 Лютого 2016 16:52
На торгові центри гроші є, а на соціальні об'єкни ніколи немає. Це ж притання не сьогодні виникло, тільки ним ніхто займатись не хотів.
До вікторіі Показати IP 5 Лютого 2016 17:56
Ви дитину віддали,добре. А державні гроші за навчання отримав луцьк чи ваше село? От якби ще й гроші за вашою дитиною ходили... А так діти з сіл вчаться за рахунок міських ще раз підкреслюю, йдеться про державні гроші, а не благодійні. Так що у нас система така гроші йдуть за місцем прописки,а не навчання. Так що вчіться там, де живете.
Виктория до До вікторіі Показати IP 5 Лютого 2016 18:45
ми вчимося за платним проектом і так само платимо як і інші,і ви не в праві вказувати де мені вчити свою дитину.
освітянин до До вікторіі Показати IP 5 Лютого 2016 21:48
Ви поширюєте абсолютно неправдиву інформацію. Розподіл державних коштів на загальноосвітні заклади не має жодного стосунку до прописки учнів, оскільки здійснюється зовсім за іншими принципами, які враховують кількість класів, кількість ставок вчителів, їх кваліфікацію тощо. З місцевого бюджету фінансують витрати на забезпечення опалення школи, водопостачання, електрику тощо. А ці витрати не залежать від наявності або відсутності сільських дітей.
Селянка Показати IP 5 Лютого 2016 19:46
Такі як я "селяни" добре допомагають міській школі, бо живуть у власній хаті за межами позначки Луцьк. Плачу за всі послуги як місто, а живу в 50 метрах від нього, в селі, самі кладемо до себе дорогу, і не скаржимся, а ви шовіністи, ті що ділять, і гривні на школу чи клас дати то давитесь від жовчі, самі приїхали з забитого бідного села, осіли в спальних районах і поносите людей.така сільська наука. А я роблю все щоб моя дитина вчилась, і мала в голові все, а не в торбі
Звернення Показати IP 5 Лютого 2016 19:49
Тю, навіженні, чого зчепилися?Право на освіту гарантовано Конституцією, проте я щось не зустрічав там про освіту за місцем приписки.Якщо хтось не згідний- Кримінальний кодекс Вам на допомогу! А ділити народ на сорти- то Вам у Кремлівську Орду- там таких чекають. Вирішити проблему просто- Міській владі, як і будь-якій іншій потрібно менше красти- от і будуть нам садочки і школи. А народу- думати кого обираємо. Навибирали- то не засмічуєм Інтернет!
Анонім Показати IP 5 Лютого 2016 21:07
питання:скільки шкіл було побудовано в незалежній Україні у Луцьку і у Волинській обл ?, відповідь наводить на думку,що ринкова економіка для українського народу вилазить боком, зате успішно наповнює мільйонами кармани брехунів і хапуг, примножує олігархів з кожним державним кредитом і обвалює національну валюту кожні декілька років
Анонім Показати IP 6 Лютого 2016 11:51
Нехай добудовують а не тільки говорять що щось треба зробити..Ройони ррзбудовуються діток стає все більше і більше!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus