USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Акція «Я - Волноваха» в Москві

18 Січня 2015 20:29
У Москві кілька десятків людей вийшли до посольства України на акцію "Я - Волноваха". Про це йдеться на Українській Правді.

Акцію не узгоджували з органами влади Москви, тому люди прийшли без плакатів.

Учасники принесли квіти та запалили свічки і лампадки на пам'ять про загиблих від рук бойовиків на Донбасі.

Також учасники акції пов'язали на огорожі, навпроти посольства України в РФ, жовті і блакитні стрічки. Доступ безпосередньо до будівлі заблокували працівники поліції. Деякі учасники акції читали вірші Тараса Шевченка.

Разом з тим, на таку подію прийшло кілька десятків прихильників чинної влади РФ з оранжево-чорними стрічками, які підтримують дії Росії проти України. Прихильники Путіна скандували: "Майдан не пройде", "Зрадники".

Працівники поліції посилили заходи безпеки біля будівлі посольства України: там перебували чотири автобуси з правоохоронцями. Поліцейські вимагали, щоб усі учасники акції стояли на тротуарі. Також попередили, що в разі виходу на проїжджу частину порушувачів затримають за "непокору".

Як повідомив журналіст одного з видань Олексій Наришкін, затримань не було, зіткнень з "антимайданівцями" теж.

Однак, як повідомляє сайт правозахисників "ОВД-Инфо", біля посольства таки затримали чотирьох буддистсів-монахів, які прийшли помолитися. У повідомленні наводяться імена та прізвища затриманих: Фелікс та Євген Шведовський, Тимур Махаматов, Сергій Якушев. Їх відвезли до ОВД "Пресненський". Про причини затримання не повідомляється.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що сьогодні у Луцьку відбувся марш "Я - Волноваха".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus