USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як волинянам отримати статус учасника бойових дій

19 Серпня 2014 15:10
Посвідчення учасника бойових дій видаватимуться по тому, як військові повернуться додому зі Сходу. Але вже є нечесні на руку, які, «не нюхавши пороху», домагаються пільг.

Про це стало відомо під час прес-конференції у обласному військкоматі сьогодні, 19 серпня.

Заступник військового комісара з виховної роботи Волинського обласного комісаріату Володимир Бондарук пояснив, що статус учасника бойових дій військові отримають після того, як повернуться з зони АТО і звернуться у військкомат із документами від військової частини.

«До того часу вони всі беруть участь в АТО. Щоб отримати довідку, рідним необхідно звернутися у військову частину, куди вони призивалися. Саме там зараз надаються довідки, на основі яких їх діти мають право вступати поза конкурсом до вищих навчальних закладів, отримувати земельні ділянки в сільській раді», - розповів він.

З його слів, коли закінчиться АТО, то всі, хто має право – отримають посвідчення учасників бойових дій. Однак вже в області є випадки, каже, коли люди, яких звільнили з військових частин, «не нюхаючи пороху», добиваються статусу.

Володимир Бондарук додає, що статус учасника бойових дій нададуть військовослужбовцям після того, як вони представлять витяг з наказу військової частини про те, що брали участь у бойових діях.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Остап Показати IP 19 Серпня 2014 16:28
ПАну хрюку згідно земельного кодексу та конституції ВСІ МАЮТЬ ПРАВО НА ЗЕМЛЮ!!!
333 Показати IP 19 Серпня 2014 20:49
Як можна заявляти таку інформацію, якщо Кабінет Міністрів ще не приняв постанову на яку зроблено посилання в Законі "Про соціальний захист ветеранів війни..." . То коментар тільки для відмазки.
777 Показати IP 20 Серпня 2014 12:44
да і з Афганськими посвідченнями ходить близько 35% ---як липові учасники, що користуються пільгами на проїзд, оплату комунальних, санаторних путівок + всі поробили пенсії в розмірі 1900-3000 грн............................................бардачок є був і буде надалі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus