USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Як волиняни гулятимуть на Новий рік

18 Грудня 2013 07:00
Менш як за два тижні українці зустрічатимуть Новий рік. Журналіст ІА Волинські Новини дослідив найпопулярніші святкові пропозиції для бюджету із середнім рівнем достатку й з оглядом на те, що після першого січня буде ще декілька вихідних.

Варіант 1. Гуляємо у кафе-ресторані

Новорічних пропозицій не так і багато, як можна подумати. Вивчивши програму розважальних закладів Луцька, помітили, що більшість із них у святкову ніч зачинені. Замовити столик можна у декількох кафе, що спеціалізуються на корпоративах, вечірках, масових святкуваннях.

Ціна свята в середньому 500 гривень з людини. Лише в одному кафе на весь Луцьк напитали столик і розваги за 350 гривень. У вартість входить меню з обраних замовниками страв, алкогольні напої на вибір, привітання Діда Мороза та Снігуроньки, виступ місцевого гурту і танці до 6-ої ранку.

І тут же випливає «мінус» у вигляді додаткових витрат – на святкову обновку в гардеробі і на таксі туди-назад.

До речі, цього року кафе і ресторани можуть втратити замовлення не тільки через високі ціни. Багато підприємств, компаній і звичайні українці відмовляються від новорічних святкувань через політичну ситуацію в країні. Більшість заброньованих завчасно замовлень тепер скасовується.

Варіант 2. Вибираємося з міста

Якщо ж святкування Нового року не відміняється, то можна подумати про те, аби зустріти 2014-ий у якійсь цікавій місцині. Одна з пропозицій сезону – новорічні вихідні на Шацьких озерах. Щороку все більше господарів приватних садиб запрошують до себе в гості не лише на літо, а й у зимові місяці. В одному з котеджів в урочищі Гряда на березі Світязя однокімнатний номер на двох із усіма умовами та дворазовим харчуванням обійдеться у 480 гривень із людини. Замовляти хатинку треба щонайменше на три доби. У самому селі Світязь можна зняти невеличкий будиночок за 1500–2000 гривень за добу для великої компанії.

Туристичні компанії теж пропонують розваги на Новий рік поблизу озера. Так, триденна пропозиція однієї з них коштує 1580 гривень. Клієнтів поселяють у котеджі в селищі Шацьк і готують насичену програму: екскурсії Шацьким національним природним парком, відвідини кінної ферми, катання на санях, пікніки на свіжому повітрі, цілющі бані, зимову риболовлю, лижні прогулянки тощо.

Зустрічати Новий рік у Карпатах - пропозиція не нова, але популярна. Одне з волинських туристичних агентств пропонує їхати на три дні у Прикарпаття за 750 гривень. У вартість входить трансфер із Луцька, проживання в приватній садибі у Яремчому та сніданки, декілька екскурсій і відвідини гірськолижного курорту. Такий же набір послуг на Закарпатті обійдеться на 100 гривень дорожче.

Варіант 3. Залишаємось вдома

Святкування вдома, у сімейному колі чи дружній компанії, - вибір значної частини українців. Якщо хочеться провести час у спокійній обстановці, «бахнути» шампанським опівночі, подивитись півгодини концерти по ТБ і лягти спати, то це безпрограшний варіант.

Однією з причин, через яку зустріч Нового року відбувається вдома, а не в якомусь кафе чи клубі, є фінансова (про ціни на новорічну ніч «все враховано» трохи згодом). Хоча накрити стіл вдома цьогоріч обійдеться не дешево. Складемо найпростіше меню на невелику сім’ю чи компанію з трьох-чотирьох людей: традиційний тазик олів’є, м’ясна і сирна нарізки, два салати (овочевий і м’ясний), риба, фрукти, торт і шампанське.

Отже, підсумовуємо скромне меню й отримуємо суму 520-550 гривень. Це, звісно, дуже приблизні підрахунки, і новорічні витрати для домашньої вечірки можна сміливо множити на два.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ліда Показати IP 18 Грудня 2013 08:05
А де варіанти святкування на Майдані?:(
Варіант 4. Показати IP 18 Грудня 2013 08:40
Святкуємо на засцяному євромайдані...
Вова Показати IP 2 Січня 2017 15:17
коментар було видалено
Патріот Показати IP 3 Січня 2017 17:18
Хочу на майдані, це ідеальне місце для мене. Щоб вечір освітлювали палаючі покришки, тіло гріла горілочка, а душу - крики "Слава Україні".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus